İtalya'daki deprem Türkiye'yi etkiler mi?​

İtalya'daki deprem Türkiye'yi etkiler mi?​
Uzmanlar, İtalya'da meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin Türkiye üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

İtalya'da meydana gelen depremi değerlendiren Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz, "Burası oldukça yoğun bir aktivitenin yaşandığı bir bölge. Bölgede sadece 24 saat içinde 35-40 tane öncü deprem meydana geldi. 'Geliyorum' diyen bir deprem. Yaygın rastlanan bir durum değil" yorumunu yaptı. Prof. Tüysüz, İtalya'daki depremin Türkiye'den geçen fay hatlarını etkilemesinin ise mümkün olmadığını söyledi.

İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü ve Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, "İtalya deprem açısından oldukça aktif bir bölge. Verilen son büyüklük 6.6. Derinlik olarak da 10 kilometrenin üzerinde olduğu belirtiliyor. Burası oldukça yoğun bir aktivitenin yaşandığı bir bölge. Bölgede sadece 24 saat içinde 35-40 tane öncü deprem meydana geldi.

Yörede çok sayıda küçük yerleşim birimi var. Deprem aktivitesi bir süre daha devam edecektir. En azından aynı fay üzerinde 5.5 büyüklüğüne varan depremlerin beklenmesi mümkün. 'Geliyorum' diyen bir deprem. Yaygın rastlanan bir durum değil." dedi.

65448.jpg

TÜRKİYE'DEKİ FAY HATLARINI ETKİLER Mİ?

"Bu fay hattının ülkemizle hiç alakası yok. Ülkemizde bir depreme yol açması mümkün değil ama İtalya'nın orta bölgelerinde çok sayıda aktif fay var. Bu depremin kendisine yakın olan küçük fayları harekete geçirmesi mümkün."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.