CHP'li Tezcan'ı vuran saldırgan konuştu

CHP'li Tezcan'ı vuran saldırgan konuştu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Aydın'da silahlı saldırıya uğradı. Tezcan’ı ayağından tabancayla vuran saldırgan Alparslan Sargın, Kuşadası İlçesi’nde yakalandı.

Alınan bilgiye göre, kent merkezindeki bir restorantta parti üyeleriyle yemek yiyen Tezcan, yanına yaklaşan bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Ayağından vurulan Tezcan, Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı.

'KELEPÇELER DEVLETİMİN BANA VERDİĞİ ŞEREF MADALYASIDIR'

Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, Sargın’ı yakalamak için çalışma başlattı. Kuşadası’nda yakalanan Sargın, emniyete götürüldü. 

Kuşadası’nda yakalandıktan sonra Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Alparslan Sargın, burada basın mensuplarının ’Saldırıyı neden yaptınız?’ sorusuna, "Bu kelepçeler devletimin bana verdiği şeref madalyasıdır" şeklinde cevap verdi. 
Sargın’ın yaralama suçundan sabıkası olduğu belirlendi.

DOKTOR KONTROLÜ İÇİN HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Yoğun güvenlik önlemleri altında gözaltında bulunduğu Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’nden Kuşadası Devlet Hastanesi’ne götürülen Alparslan Sargın, saldırıyı Bülent Tezcan’ın HDP kongresinde teröristler için saygı duruşunda bulunduğu için gerçekleştirdiğini söyledi. Hastanede gazetecilerin sorularını cevaplayan saldırgan, “Teröristlere sahip çıkmayacak, devlete sahip çıkacak, şehitlere sahip çıkacak. Şehitlere hiç saygılı değil. Aklını başını alacak. Rakı masalarında oturup ahkam kesmeyecek. Benim olduğum ortamlara gelmeyecek, Aydın’a gelmeyecek. Bülent Tezcan Aydın milletvekili olarak kabul etmiyorum, istifa etsin, Kandil milletvekili olsun.“ diye tehditlerde bulundu.

Kuşadası Devlet Hastanesi’ndeki doktor muayenesinin ardından tekrar yoğun güvenlik önlemleri altında Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne getirilen saldırgan işlemlerinin tamamlanmasının ardından Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne götürülecek.

"HERKESİN SAKİN OLMASI GEREKİYOR"

CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, CHP Genel Başkan  Yardımcısı Bülent Tezcan'ın restoranda silahlı saldırıya uğramasına ilişkin,  "Sükunetli yaklaşmak gerekiyor. Şu anda zaten güvenlik güçlerimiz olaya müdahale  etmiş durumda." dedi. 

İnci, gazetecilere yaptığı açıklamada, isminin "Alparslan" olduğu  öğrenilen şüphelinin Tezcan'a yaklaşıp bir şeyler söyledikten sonra bacağına ateş  ettiğini, olayın sebebinin belli olmadığını söyledi.

İnci, "Buradan partililerime sesleniyorum. Sükunetli yaklaşmak  gerekiyor. Şu anda zaten güvenlik güçlerimiz olaya müdahale etmiş durumda.  Soruşturma devam ediyor. Herkesin sakin olması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"KÜFÜR EDİP KAÇTI"

Tezcan ile yemek yiyen CHP Parti Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Süleyman  Bülbül de yemeğin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yürüyüşüne katılmayı  planladıklarını belirterek, "O anda biri bağırarak kalktı, bir el ateş edip,  sonra da küfür etti. Sonra da kaçtı." diye konuştu.

"KORKULACAK BİR ŞEY YOK"

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a yapılan silahlı saldırıya ilişkin, "Ailesinden aldığımız bilgiye göre bir kurşun isabet etmiş. Korkulacak birşey yok." dedi.

Sındır, yaptığı açıklamada, Tezcan'ın Aydın'da bir restoranda yemek yerken silahlı saldırıya uğradığını, konuyu Genel Merkez olarak an be an takip ettiklerini belirtti.

Kendisinin de İzmir'den Aydın'a doğru yola çıktığını dile getiren Sındır, "Ailesinden aldığımız bilgiye göre bir kurşun isabet etmiş. Korkulacak birşey yok. Tedavisi iyi gidiyor." dedi.

BÜLENT TEZCAN AMELİYAT EDİLDİ

Dün akşam saatlerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu bacağından yaralanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ameliyat edildi. Yaklaşık 45 dakika ameliyatta kaldıktan sonra servise alınan Tezcan’ın bacağındaki kurşunun kemiğe saplandığı için çıkarılmadığı belirtildi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın tedavi gördüğü hastane partililerin akınına uğrarken Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da hastaneye gelip olayla ilgili bilgi alarak Tezcan’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

VALİ HASTANEYE GELİP TEZCAN İLE GÖRÜŞTÜ

Olaydan sonra Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler olayın failleri A.S. ve F.Y.’yi yakalamak için Şehrin giriş ve çıkışlarında uygulama noktaları oluşturdu. Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ve parti yöneticileri hastaneye gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Zanlılardan A.S. Kuşadası’nda yakalanırken olayın diğer zanlısı F.Y.’nin ise avukatı ile birlikte Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek teslim olduğu belirtildi.

 “AMELİYATTAN SONRA SERVİSE KALDIRILDI”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, yaklaşık 45 dakika süren ameliyatın ardından 4. Kata servise alınırken durumunun iyi olduğu belirtildi. İki kurşun isabet eden sağ bacağından ameliyat edilen Bülent Tezcan’ın ameliyatının başarılı geçtiği ancak kemiğe saplanan bir kurşunun çıkarılmadığı öğrenildi. Sağlıkçılar kurşunun kalmasının sağlık açısından daha uygun olduğunu belirttiler. Öte yandan yarın Bülent Tezcan’a geçmiş olsuna gelecek olan CHP Genele Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için hazırlıklar başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.