Irak ordusu Musul'a girmek üzere!

Irak ordusu Musul'a girmek üzere!
Irak güçleri Musul kentinin doğusunda yeniden operasyona başladı. Operasyonun nedefinin Dicle Nehri'nin doğusu olduğu açıklandı.

Irak ordusu, bugün Musul kentinin doğusundaki cepheden yeni bir saldırı başlattığını duyurdu. Irak ordusundan yapılan açıklamaya göre operasyonda yer alan güçler, Musul'un dış bölgelerindeki yerleşim alanlarına çok yaklaştı.

Irak ordusu, saldırının hedefinin, kentin ortasından geçen Dicle Nehri'nin doğu kıyısını ele geçirmek olduğunu duyurdu.

Reuters'in haberine göre, terörle mücadele birlikleri, diğer cephelerden saldıran başka birliklerden daha hızlı ilerliyor. Birlikler geçen hafta diğer ordu unsurlarını beklemek amacıyla ilerleyişine ara vermişti.

Musul'un güneyinde ise Irak ordusu ve güvenlik güçleri dün iki cepheden birden ilerlemelerini sürdürdüler. Ancak Musul operasyona katılan Şii milislerin komutanlarından biri, DEAŞ'ın kalesi olan kenti ele geçirmek için verilecek mücadelenin uzun ve zorlu olacağını söyledi.

YÜZLERCE METRE KALDI

Reuters'a konuşan bir askeri yetkili, şehre sadece metrelerce uzaklıkta olduklarını ve saatler içerisinde Musul'a gireceklerini söyledi.

IRAK ORDUSU KARAMA BÖLGESİNE GİRDİ

Irak ordusu Musul'un içerisindeki Karama bölgesine girdi. Irak'ta Musul'un kuzeydoğusundan DEAŞ'a karşı 3 koldan operasyon başlatılmış, operasyonunun ikinci aşaması kapsamında kuzey cephesinden Telkeyf ilçesine doğru harekete geçilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.