TRT Aslı Erdoğan belgeseli yayınlamış

TRT Aslı Erdoğan belgeseli yayınlamış
PKK propagandası yapmaktan tutuklu bulunan, kapatılan Özgür Gündem’in yazarlarından Aslı Erdoğan’ın TRT’de “Türkiye’deki altı başarılı edebiyat ustasından biri” olarak lanse edildiği ortaya çıktı.

Kapatılan PKK gazetesi Özgür Gündem’in Yayın Danışma Kurulu üyesi ve yazarı olan ve “örgüt propagandası yapmak” suçundan tutuklu bulunan Aslı Erdoğan’ın devlet kanalı TRT’den akredite olduğu ortaya çıktı. TRT’de skandal bir Aslı Erdoğan belgeseli yayınlanmış. Belgeselde Aslı Erdoğan “Türkiye’deki altı başarılı edebiyat ustasından biri” olarak takdim ediliyor.

Bölücü terör örgütü PKK’nın gazetesi Özgür Gündem, geçtiğimiz ay kapatılmış, yöneticileri ve bazı yazarları tutuklanmıştı.

Bu kapsamda Özgür Gündem Yayın Danışma Kurulu üyesi ve yazarı Aslı Erdoğan da 'örgüt propagandası yapmak', 'örgüt üyesi olmak' ve 'halkı kışkırtmak' suçlarından tutuklanmıştı.

PKK’nın siyasi kolu HDP’lilerin yanı sıra CHP’liler ile Cumhuriyet, Evrensel, Birgin gibi gazetelerin masum bir yazar gibi göstererek, göklere çıkarıp, tutuklanmasına tepki gösterdiği Aslı Erdoğan’ın bir dönem devlet kanalı TRT gözünde de akredite olduğu ortaya çıktı.

TRT Türk’te 25 Kasım 2012 tarihinde Aslı Erdoğan belgeseli yayınlanmış.

Belgeselde Aslı Erdoğan “Türkiye’deki altı başarılı edebiyat ustasından biri” olarak sunuluyor.

ASLI ERDOĞAN: Cennetin ve Ölümün Sınırında” isimli belgeselde, PKK gazetesi Özgür Gündem’in yazarı olan Aslı Erdoğan’dan övücü ifadelerle söz ediliyor.

Belgeselde, Aslı Erdoğan’ın yaşam öyküsü kendi arşivinden derlenen belge, bilgi ve fotoğraflara ek olarak; gazeteler, televizyon kanalları ve ajanslardan alınan arşiv görüntüleri ve yazarla birebir yapılan çekimler aracılığıyla anlatılıyor.

Portrede, Erdoğan’ın yazarlık serüveni ele alınıyor, kendisini yazma eylemine yönelten ve onu besleyen unsurların izi sürülüyor. Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden yazarların, eleştirmenlerin görüşlerine yer veriliyor.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.