Esed’e Halep’te ABD koruması

Esed’e Halep’te ABD koruması
Amerika altıncı yılına giren Suriye krizinde ilk kez Esed’e doğrudan destek verdi.

Muhaliflerin Güneyden kuşatmayı yarma operasyonu başlattığı Halep'te kuzey bölgesinde Esed Ordusu ABD korumasında 6 köyü DAEŞ'ten geri aldı. Halep Şeyh Maksut'ta bulunan PYD milislerinin de katıldığı operasyona ABD yogun hava desteği veriyor. Suriye Ordusu ve PYD ittifakı Türkiye - ÖSO güçlerine paralel hatta El Bab yönünde ilerliyor.

6 KÖY EL DEĞİŞTİRDİ

Türkiye destekli ÖSO birliklerinin de ilerlediği El Bab hattında, PYD ve Esed ortaklığı ile başlayan saldırı ile Hasacık, Tel Süsin, Vahşiye, Feyfin, Kefer Karis, Maaret el Muslimiye, el değiştirdi. Türkiye destekli ÖSO birliklerinin de ilerlediği El Bab hattında PYD ve Esed ortaklığı ile başlayan saldırı ile Hasacık, Tel Süsin, Vahşiye, Feyfin, Kefer Karis, Maaret el Muslimiye köyleri el değiştirerek Esed-PYD kontrolüne girdi.

ÖNCE PYD SONRA REJİM SAHİPLENDİ

Kuzey Halep'te ele geçirilen köyler konusunda ilk açıklama PYD'den geldi. Akşam saatlerinde ise Şam rejimi El Bab yönünde ele geçirilen köylerin PYD ile birlikte ele geçirildiğini ve kendi kontrollerinde olduğunu açıkladı. Şam'dan yapılan açıklamada ayrıca El Bab konusunda PYD ile çok daha yoğun işbirliğine gidileceği belirtildi.

HEDEF TERÖR KORİDORU

Rejim-PYD-ABD ittifakının Türkiye'nin ÖSO ile El Bab'a ilerlediği hatta devam eden saldırıları sınırın güneyinden Munbic - Tel Rıfat bağlantısını sağlayarak alternatif terör hattını kurmak olarak yorumlanıyor.

ABD'NİN İLK DESTEĞİ

ABD, 6. yılına giren savaş sürecinde Esed ordusuna ilk kez doğrudan destek verdi. Bu durum Suriyeli muhalifler tarafından kuzeyde Esed- PYD ittifakı ile ÖSO arasında yaşanacak muhtemel çatışmalarda ABD'nin Suriye rejimi ile PYD'yi destekleyeceği yönünde değerlendiriyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.