DBP'li belediye vatandaşı isyan ettirdi!

DBP'li belediye vatandaşı isyan ettirdi!
Terör soruşturması kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak ile Meclis Üyesi Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto ederek hizmetin aksatması nedeniyle Diyarbakırlı vatandaşlar isyan etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan  Kışanak ile DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın tutuklanmasına tepki bahanesiyle  belediye yönetimince bir haftadır ulaşım hizmetinin aksatılması, mağduriyet  yaşayan halkı isyan ettirdi.

    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması  kapsamında 25 Ekim'de Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasının ardından DBP'li  Büyükşehir Belediyesince kentte hizmet aksatılması vatandaşı mağdur etti.

    Belediye otobüslerinin bir haftadır hizmet vermediği kentte,  otobüslerin Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü garajı ile doğalgaz  Dolum İstasyonuna çekildiği görüldü.

    Belediye otobüslerinin hizmet vermemesi nedeniyle vatandaşlar ulaşımda  sıkıntı yaşıyor.

SAATLERCE ARAÇ BEKLİYORLAR

    İş yerlerine, okullarına ve hastanelere gitmek için duraklara gelen  vatandaşlar ulaşımda sıkıntı yaşadı. Vatandaşlar belediye otobüslerinin hizmet  vermemesi nedeniyle uzun süre yağmur altında beklemek zorunda kalırken,  duraklarda uzun kuyruk oluştu.

    Bazı vatandaşlar otobüslerin çalışmaması nedeniyle okula, iş yerine,  hastanedeki randevusuna geç kalırken, bazıları ise çareyi minibüs ile özel halk  otobüslerine binmekte buldu.

    - "Yağmur altında bir saattir araç bekliyorum"

    Mağduriyet yaşayan vatandaşlardan Kadir Yılmaz, yaptığı açıklamada,  belediyenin vatandaşlara hizmet vermek yerine eziyet ettiğini söyledi.

    Belediyenin bünyesindeki otobüsleri çalıştırmadığı için iş yerine  gidemediğini ifade eden Yılmaz, bir hafta boyunca belediye otobüslerinin garajda  bekletildiğini belirtildi.

    Yılmaz, devletin imkanlarının vatandaşlara kullandırılması gerekirken,  belediyenin buna engel olduğuna işaret ederek, insanların yaşadıkları  mağduriyetin dile getirilmesi gerektiğini aktardı.

    "Çocuklar okula gidemiyor, insanlar işe gidemiyor, ayıptır, günahtır.  Yağmur altında bir saattir araba bekliyorum. Gelen arabalar tıklım tıklım dolu  çünkü belediye otobüsleri çalıştırılmıyor." diyen Yılmaz, belediyenin otobüslerin  hizmet vermesini engellediğini dile getirdi.

MİLLET MAĞDUR OLUYOR

    Ali Tokdemir, gideceği güzergaha sadece belediye otobüslerinin hizmet  verdiğini anlatarak, bu nedenle çaresiz kaldığını belirtti.

    Taksi ücretini ödeyecek parasının olmadığını dile getiren Tokdemir,  "Minibüse binmek zorundayım. Minibüsten indikten sonra da belli bir mesafe  yürümek zorunda kalacağım." sözlerine yer verdi.

    Belediyeye ulaşım hizmetini aksattığı için tepkisini dile getiren  Tokdemir, şu değerlendirmede bulundu:

    "İşe geç kalıyoruz. Yağmurun altında şemsiyemiz yok, sırılsıklam  olduk. Vatandaşa böyle haksızlık olmaz. 45 dakika araç bekledim. Milletin  mağduriyeti ortada. Halk hep eziliyor, zorlukta kalıyor. Dolmuşlar dolu geçiyor.  Saçımıza, başımıza bakın, mağduriyeti daha iyi anlarsınız. Otobüsler çalıştığında  en fazla 10 dakika beklerdik. Hiçbir memlekette böyle bir şey yok. 81 vilayeti  gez, böyle bir şey bulamazsın sadece Diyarbakır böyledir. Okula gitmesi  gerekenler, okula gidemiyor. Saat 09.00'da 10.00'da işe gidiyoruz."

    Tokdemir, hastaneye gitmek isteyenlerin de sorun yaşadığını ifade  ederek, Diyarbakır'da ulaşım sıkıntısının yaşamı olumsuz etkilediğini aktardı.

 

BÜYÜK SIKINTI YAŞANIYOR

   İslam Tanrıverdi de belediyenin ulaşım hizmeti vermemesi nedeniyle  sorun yaşadıklarını söyledi.

    Özel halk otobüsleri ve minibüslerin yetersiz kaldığını aktaran  Tanrıverdi, Büyükşehir Belediyesinin otobüsleri çalıştırmayarak halkı  cezalandırdığını belirtti.

    Vatandaşlardan Mirsat Göraç, hizmetin kesintiye uğratılmaması, ne  olursa olsun vatandaşa yansıtılmaması gerektiğini vurgulayarak, "Halk şu anda çok  büyük sıkıntı yaşıyor." ifadesini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.