'Türkiye, Gülen konusunda haklı'

'Türkiye, Gülen konusunda haklı'
Adının açıklanmasını istemeyen ABD'li yetkili, FETÖ'nün masum bir dini hareketten ziyade organize suç örgütü gibi göründüğünü söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin AP haber ajansının haberine göre, isminin gizli tutulmasını isteyen ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, yaptığı açıklamada, Türkiye hükümetinin Fetullah Gülen hakkındaki suçlamaları için yeterli ve makul gerekçeler olduğunu vurguladı.

DİNİ BİR HAREKET DEĞİL

FETÖ tarafından işletilen vakıf ve eğitim kurumlarının şüpheli bir yapısı ve finansmanı olduğunu ifade eden yetkili, "Masum bir dini hareketten ziyade organize suç örgütlerinin kara para aklamak için para saklayan kişileri gibi görünüyorlar. Gülen hakkındaki iddialarda haklılık payı olabilir" açıklamasında bulundu.

BELGELER İNCELENİYOR

Söz konusu yetkili, Türkiye'nin, darbe girişiminin arkasında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in olduğuna ilişkin ABD makamlarına ilettiği belgelerin incelenmesine devam edildiğini hatırlattı.

Yeminle himmet görüşmesi

Konya’daki FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan işadamı Ali Fuat Deresoy verdiği ifadede örgütün himmet çarkını ayrıntıları ile deşifre etti. İfadesinde Fetullah Gülen’i ziyaret etmek için bir heyetle Pensilvanya’ya gittiğini anlatan işadamı Deresoy, “Gülen’in ikametine gittiğimizde üzerlerimizde bulunan telefon ve her türlü iletişim araçlarına el koyuldu.

Kimseye anlatmayın

Burada gördüklerimiz ve yaşadıklarımızı hiç kimseye anlatmamamız konusunda namusumuz, şerefimiz üzerine ve şart ettirilerek yemin ettirdiler” dedi.

Şarlatanın mahrem yapısı

FETÖ'nün“mahrem” yapısı deşifre edildi. “Hususici” adı verilen kiyiler özel olarak eğitiliyor.

Uşak polisi, FETÖ'nün “mahrem” yapılanmasının deşifre edilmesi için 26 ayrı ilde eşzamanlı operasyon düzenledi. Gözaltına alınan zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen dijital veriler ve dokümanlar incelendi. Tanık ifadelerinin de alındığı soruşturma sonrasında, FETÖ'nün insan kaynakları olan “mahrem” yapısı deşifre edildi.

Bire bir ilgilenildi

Asker, polis ve adliye personeli olarak yetiştirmeyi düşündükleri zeki öğrencileri “Hususici” olarak adlandırdıkları, “Hususici” öğrencileri bire bir ilgilenilerek özel olarak eğittikleri tespit edildi.

AKŞAM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.