Erzurum'da 'Bozayı' trafik levhası!

Erzurum'da  'Bozayı' trafik levhası!
Erzurum - Erzincan karayoluna, araç çarpmalarına karşı Boz ayıları kurtarmak amacıyla uyarı tabelaları dikildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden uzmanlar tarafından yapılan tespitler üzerine boz ayıların Erzurum- Erzincan karayolu üzerindeki geçiş güzergahları belirlendi. Geçtiğimiz yıllarda çok sayıda ayının araç çarpması sonucu telef olduğu Erzurum’un Aşkale ile Erzincan’ın Tercan ilçeleri arasında 10 kilometrelik alana, belirli aralıklarla levhalar yerleştirildi. Karayollarındaki saptanan noktalara Karayolları 12’nci Bölge Müdürlüğü tarafından yerleştirilen lehvalar, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

58199dd2c03c0e3b70655e4f.jpg

GEÇEN YIL 300 METRE ARAYLA 2 AYI TELEF OLDU

Son olarak geçen yıl Aşkale’nin Çayköy yakınlarında 300 metre arayla 2 boz ayının taşıtların çarpması sonucu telef olduğunu hatırlatan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden uzmanlar, bu konuda şunları söyledi:

"Erzurum ilimiz sınırları dahilinde bulunan boz ayıların kara yollarından geçişleri sırasında araç çarpmasına bağlı olarak ölümler ve maddi hasarlı kazalar meydana gelmemesi için, Şube Müdürlüğümüzce yapılan araştırma sonucunda boz ayıların geçiş güzergahı olan Aşkale- Erzincan kara yolu üzerindeki 10 kilometrelik alan olduğu tespit edildi. Bu yol üzerinde belirlenen noktalara Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan ortak çalışmalar sonucunda uyarı tabelaları dikildi. Uyarı levhaları sayesinde sürücüler, ’her an bir ayı çıkabilir’ dikkati içinde o bölgeden kontrollü bir şekilde geçiyorlar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.