Kumpas fezlekesi Kaynak'tan çıktı

Kumpas fezlekesi Kaynak'tan çıktı
17 Aralık darbe girişimiyle ilgili fezlekenin o sabah saat 06:57'de Kaynak Holding yöneticisinin bilgisayarına yüklendiği ortaya çıktı.

17 Aralık darbe girişiminin bir ucunun, KaynakHolding'e uzandığı ortaya çıktı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY'ye üye polislerce hazırlanan 17 Aralık fezlekesinin, 17 Aralık 2013'te saat 06.57'de Kaynak Holding'e bağlı Işık Yayıncılık Şirketi'nin müdürü olan Özden Demir'in bilgisayarına yüklendiğini tespit etti.

17 ARALIK SABAHI YÜKLENMİŞ

Daha önce kayyum atanan Kaynak Holding'de, emniyet yetkililerince dijital verilerin incelenmesi sonucu hazırlanan rapor, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu'na gönderildi.

Sabah'ın haberine göre; raporda, holding bünyesinde faaliyet gösteren Işık Yayıncılık Genel Müdürü Özden Demir'in bilgisayarında, çarpıcı belgelere ulaşıldı. Dönemin FETÖ'ye bağlı İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından hazırlanan 17 Aralık dosyasına ilişkin fezleke, Demir'in bilgisayarında bulundu. Fezlekenin holding bilgisalarına, 17 Aralık sabahı saat 06.57'de yüklendiği saptandı.

İK MÜDÜRÜ DE 'İMAM'A YOLLAMIŞ

Demir fezlekeyi, Kaynak Holding İnsan Kaynakları Koordinatörü Sedat Kocar'a 14 Mart 2014'de e-postayla gönderdi. "Fezlekenin tamamı" başlığı ve "Belki arkadaşlara gönderirsiniz" notuyla gönderilen e-postanın ek kısmında, 17 Aralık operasyonu için hazırlanan fezlekenin bulunduğu tespit edildi. Raporda, söz konusu belgenin Sedat Kocar tarafından da 19 Mart 2014'te e-posta ile FETÖ imamı olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan Hürol Karadaş'a gönderildiği tespitine yer verildi. İncelemeler sonucu, her 2 e-postanın ekinde 17 Aralık fezlekesinin bulunduğu, fezlekenin son değiştirme tarihi ise 18 Aralık 2013-14.01 olarak görüldü.

KAYNAK'TA MI TEZGÂHLANDI?

17-25 Aralık operasyonlarının Kaynak Holding'te ve FETÖ'cüler tarafından hazırlandığının belgesi olarak değerlendirilen bu son bulgudan hareketle savcılık, fezlekenin holdingte hazırlanmış olma ihtimalini değerlendiriyor.

FETÖ'cü polislerin yasadışı bazı takipler yaptığının belirlenmesi üzerine, İçişleri Bakanı'nın talimatı ile dönemin Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakup Saygılı ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın görev yerinin değiştirilmesi talimatı verilmişti. Bu durumdan haberdar olan Ardıç ve Saygılı da operasyonu yapacak savcı Celal Kara'ya gelerek bir an önce operasyonun yapılması gerektiğini söylemişti. Savcı Kara da operasyon için düğmeye basmış ve kumpas operasyonu start almıştı.

5eigb_1478149086_1504.jpg

liwdh_1478149096_2681.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.