Başsavcıdan Kodalak'tan flaş FETÖ açıklaması!

Başsavcıdan  Kodalak'tan flaş FETÖ açıklaması!
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Kodalak "FETÖ soruşturmasında ilk davalarımızı, kesin bir tarih vermemekle birlikte 2017 yılının başında açmaya başlayacağız" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Kodalak "FETÖ soruşturmasında ilk davalarımızı, kesin bir tarih vermemekle birlikte 2017 yılının başında açmaya başlayacağız. Belki bu yılın son ayında da açacağımız dava veya davalar olabilir ama 2017 yılı ile seri şekilde dava açmaya başlayacağımızı hesap ediyoruz, planlıyoruz." dedi.

KEMAL BATMAZ BELKİDE ÖKSÜZ'DEN DAHA ÖNEMLİ

"FETÖ soruşturmasında ortaya çıkan Akıncı Üssü'ndeki görüntülerde tespit edilen Kemal Batmaz'ın aslında darbenin çok kritik isimlerinden biri, Adil Öksüz kadar önemli olduğunu, belki de onun üstü olabileceğini gördük, değerlendirdik. Bu şekilde darbenin bir karanlık yüzünü daha ortaya çıkarmış olduk.

3 BİNDEN FAZLA HAKİM VE SAVCI

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Kodalak, Türkiye genelindeki 3 binden fazla hakim ve savcıyla ilgili FETÖ kapsamındaki soruşturmayı tek elden yürüttüklerini belirterek, "Hakim savcı soruşturmalarında davaları tek tek açmayı düşünüyoruz. 3 bin hakime dava açacaksak, 3 bin ayrı dava açacağız. Bunun haricinde sadece olaylarla irtibatlı, aynı olayın içinde bulunmuş hakim-savcı olursa onları beraber açacağız." dedi.

10 BİNİN ÜZERİNDE

"FETÖ soruşturması kapsamında şu anda 4 bin 359 asker ve sivil tutuklu bulunuyor. Bu rakamlar sürekli değişiyor. Soruşturma kapsamında asker ve sivil soruşturduğumuz kişi sayısı ise toplamda 10 binin üzerinde." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.