FETÖ'cü general askeri böyle tehdit etmiş

FETÖ'cü general askeri böyle tehdit etmiş
FETÖ’cü Tümgeneral Memduh Hakbilen’in gözetim altındayken, askerleri öldürülmekle tehdit ettiği ortaya çıktı.

 

İzmir’deki FETÖ iddianamesinde, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep’in koruması Binbaşı Ertan Dabi’nin ifadesi de yer aldı. Binbaşı Dabi, darbeci general Ege Ordu Komutanlığı Harekat Başkanı Memduh Hakbilen’i gözetim altına aldıkları sırada kendisini ve diğer askerleri tehdit ederek “Kurşuna dizileceksiniz” dediğini anlattı.

KOMUTANA NOT VERDİ

Binbaşı Dabi darbe girişiminde yaşananları şöyle anlattı: “Saat 23.00 sıralarında Komutan ile birlikte karargaha geçtik. Karargaha ilk geldiğimizde nöbetçi amiri Yarbay Fatih Erkek ve Tuğgeneral Hakan Eser komutanı karşıladı. Eser, elinde bulunan ve Genelkurmay’dan geldiğini söylediği mesajları komutana verdi. Komutan şöyle bir baktı ‘Bunlar ne kardeşim, böyle şey olmaz’ dedi. Santraller niye kapalı diye sordu, nöbetçi amiri net cevap veremedi. Komutan derhal santrallerin açılması emrini verdi, odasına çıktı.” “Tümgeneral Memduh Hakbilen saat 02.30-03.15 sıralarıydı. Makama geldi, komutan derhal karargah ve harekat merkezinin işleyişini düzenleme emri verdi. Sonra odadan çıktı. Ben ve ekibim komutanın güvenliği için yanından ayrılmadık. Saat 04.00 sıralarında Hakbilen’in toplantı yaptığını öğrendik. Komutan ‘ne toplantısıymış’ diyerek süratle toplantının yapıldığı yere gitti ve toplantıyı dağıttı.

‘EMİRLERİNİZİ DİNLEMİYORUM’

Gece boyunca ulaşmaya çalıştığımız Sakarya Tugay Komutanının isyana teşvik suçundan gözaltına alındığını öğrendik. Komutan derhal Memduh Paşa’yı çağırın dedi. Hakbilen odaya gelince Komutan ‘Adapazarı’nda ne oluyor, emirlerimi dinlemiyor musunuz’ gibi sözler söyledi. Hakbilen ‘Ben Kuvvet Komutanımla görüşmek istiyorum’ dedi. Komutan ‘Anlamadım, senin birinci amirin benim. Beni dinlemiyor musun?’ dedi. Hakbilen ‘Emirlerinizi dinlemiyorum’ dedi.”

‘SIKIYÖNETİM KOMUTANIYIM’

“Komutan koltuğundan kalkıp ‘Seni görevden alıyorum, odana geç’ dedi. Hakbilen kapının önüne gelince ‘Beni tutmaya hakkınız yok. sıkıyönetim komutanıyım’ dedi”

“Sonrasında komutanla harekat merkezine indik. Memduh Paşanın elinde telefon vardı. Telefonu bırakmasını istedim. Önce itiraz etti, ‘Bu hareketin ne kadar büyük olduğunun farkında değilsiniz, Denizli’ye talimat verdim tanklar yolda. Sonunda ölüm var, Binbaşı Ertan ve siz kurşuna dizileceksiniz’ dedi. Telefonu aldığım esnada ekranda Mustafa Selek yazıyordu. Bize karşı tehditleri sürdürdü. Komutan Denizli Tugay Komutanlığını aramamı emretti. Tugay Komutanı’na hangi tarafta yer aldığını söylemesini söyledim. Tereddüt yaşadı, sonra Memduh Paşa’nın talimat verdiğini ama uygulamadığını söyledi.”

KARAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.