Almanya Cumhurbaşkanı Dündar'ı ağırlayacak!

Almanya Cumhurbaşkanı Dündar'ı ağırlayacak!
Hakkında yakalama kararı çıkarılan Can Dündar'a dün geçici kimlik veren Almanya'dan bir hamle daha geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok sert sözlerle yüklendiği Almanya'dan misilleme gibi bir cevap geldi.

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un gelecek hafta, "terör örgütü FETÖ ve PKK adına faaliyette bulunmak" suçundan hakkında yakalama kararı çıkarılan eski Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dündar'ı kabul edeceği açıklandı.

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Alman Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada Dündar ile görüşmenin pazartesi günü cumhurbaşkanlığı konutu Bellevue Sarayı'nda gerçekleşeceği belirtildi.

Can Dündar'a verilen geçici pasaport, Dündar'ın Türk pasaportu iptal edilse bile, yasal bir şekilde Almanya'da kalabilmesine ve yurt dışına seyahat edebilmesine imkan veriyor.

Almanya Dündar'a kimlik verdi

Almanya'nın Dündar'a geçici pasaport verdiği ortaya çıkmıştı.

Diplomatik kaynaklara göre, Can Dündar'a verilen geçici pasaport, Dündar'ın Türk pasaportu iptal edilse bile, yasal bir şekilde Almanya'da kalabilmesine ve yurt dışına seyahat edebilmesine imkan sağlıyor. Alman makamları tarafından yalnızca istisnai durumlarda verilen geçici pasaport, “yabancılar için seyahat belgesi" ya da Almanca adıyla “Reiseausweis für Auslaender" olarak da biliniyor.

Almanya FETÖ'cülere de kucak açtı

Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişiminin mimarı FETÖ'ye ve FETÖ'cü Savcı Zekeriya Öz'e kucak açan Almanya, önceki gün Bakanlık düzeyinde yaptığı açıklamada Türkiye'nin talebini yerine getirmeyeceğini belirtmişti. Alman Adalet Bakanı Heiko Maas'ın yaptığı açıklamada, FETÖ'nün firari savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın Türkiye'ye iade edilmeyeceği ifade edilmişti.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.