Köşeye sıkışan FETÖ'nün 2 numarası ne yapacağını şaşırdı!

Köşeye sıkışan FETÖ'nün 2 numarası ne yapacağını şaşırdı!
FETÖ'ye ilgili yürütülen soruşturma kapsamın örgütün 2 numarası olarak işaret edilen Batmaz'ın ifadeleri 'yok artık' dedirtti. Köşeye sıkışan Batmaz ne yapacağını şaşırdı!

Darbe gecesi Akıncı’da olduğunu söyleyen ancak ikinci ifadesinde ‘yerini bile bilmem’ diyen Batmaz, Öksüz ile yan yana görüntülendiği karelere ise “tesadüf” dedi.

İFADELER ÇELİŞİYOR

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini Akıncı Üssü'ndeki 143. Filo'dan Adil Öksüz ile birlikte yönettiği belirlenen Kaynak Kâğıt AŞ'nin eski genel müdürü tutuklu Kemal Batmaz'ın, 21 Temmuz, 18 ve 25 Ekim'de alınan 3 ayrı ifadesinde verdiği bilgiler birbiriyle çelişiyor.

21 Temmuz'daki ilk ifadesinde, Adil Öksüz gibi Akıncı Üssü'nün bulunduğu Kazan'a, darbe gecesi FETÖ üyeleri arasında iletişim ağını sağladığı tespit edilen Harun Biniş ile "arsa bakmaya gittiğini" anlatan Batmaz, ikinci ifadesinde Akıncı Üssü'ne hiç gitmediğini hatta bilmediğini iddia etti. Bir önceki ifadesinde Biniş ile 15 Temmuz'da buluştuğunu söyleyen Batmaz'ın, ikinci ifadesinde 16 Temmuz'da buluştuklarını söylemesi dikkat çekti.

atmaz, ilk ifadesinde Harun Biniş ile telefonla görüştüğünü anlatırken, ikincisinde mailleştiklerinden bahsetti. İlk verdiği telefon numarasının "kullanılmayan numara" olarak tespiti üzerine bunu "hata" ile söylediğini dile getiren Batmaz, bir diğer ifadesinde 3 yıldır kullandığını ifade ettiği yeni numara verdi. Şüpheli Batmaz, darbe gecesine ilişkin Akıncı Üssü 143. Filo'nun koridorlarına ait kayıtlarda yer aldığı görüntülerin izletilmesi üzerine, bu kişinin kendisi olmadığını savunarak, görüntüdeki gözlüklü, uzun saçlı kişinin Harun Biniş'e benzediğini belirtti. Batmaz, Öksüz'ün kayınbiraderi Abdulhadi Yıldırım ile ABD'de aynı yeri bildirdiğinin tespit edilmesi üzerine de Yıldırım'ın, Öksüz'ün kayınbiraderi olduğunu bilmediğini öne sürdü.

BİLİRKİŞİ: BATMAZ'IN TA KENDİSİ

Soruşturmayı yürüten savcılık tarafından şüpheli Batmaz'ın talebi üzerine çeşitli açılardan çekilen fotoğrafı ile kamera kayıtlarındaki görüntüler, bilirkişiye gönderildi. Bilirkişi, kameralardaki kişinin şüpheli Kemal Batmaz olduğuna dair raporunu savcılığa sundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.