Yasin Börü’nün babasından HDP açıklaması

Yasin Börü’nün babasından HDP açıklaması
Fikri Börü, HDP'li vekillerin tutuklanmasına ilişkin, 'Ne kadar da olsa mutlu olmak biraz zordur, can gitmiş geri gelmeyecek. Fakat bunlar tutuklandılar, cezalarını çeksinler' dedi

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te çıkan olaylarda Yasin Börü ve 3 arkadaşı öldürülmüştü.

Bu tarihten sonra Börü ve arkadaşlarının aileleri, halkın sokağa çıkması konusunda açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın olaylardan sorumlu olduğunu ve yargılanması gerektiğini belirterek suçluların cezalandırılmasını istemişti.

Önceki gün yapılan terör operasyonunda HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte 12 milletvekili gözaltına alınmış, gözaltına alınanlardan HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ ile birlikte toplam 9 milletvekili tutuklanmıştı.

"CAN GİTMİŞ, GERİ GELMEYECEK"

HDP'li vekillerin tutuklanmalarına ilişkin konuşan Yasin Börü'nün babası Fikri Börü, 6-7 Ekim'de olaya sebep olan HDP hakkında o günden beri herhangi bir işlem yapılmadığını söyledi. Fikri Börü, “O gün milleti sokağa döküp çocuklarımızı katlettiği günden bugüne onlar hakkında dava açılmamıştı. Onların bu suçtan da yargılanmalarını istiyoruz. Hukukun vereceği karara saygılıyız. Ne kadar da olsa mutlu olmak biraz zordur, can gitmiş geri gelmeyecek. Fakat bunlar tutuklandılar, cezalarını çeksinler. Hukukun vereceği karara saygı duyuyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.