Kandil'in alçak planı çöpe atıldı

Kandil'in alçak planı çöpe atıldı
Türkiye, ABD’nin Suriye-Irak hattında oluşturmak istediği terör koridoruna büyük darbe vurmaya hazırlanıyor.

Türkiye, ABD'nin Suriye-Irak hattında inşa etmek istediği terör koridoruna büyük darbe vurmaya hazırlanıyor. TSK, bölgede 5 önemli merkezin (El-Bab, Münbiç, Tel Abyad, Musul, Tel Afer) kaderini belirleyecek operasyonlar için gün sayarken, HDP'li vekillere yönelik gözaltı dalgası Kandil'in yurtiçindeki sabotaj planını boşa çıkardı. HDP'lilere talimat ileten örgüt elebaşı Cemil Bayık, “Eğer TSK, Münbiç ile Tel Abyad'a operasyon düzenlerse her türlü imkanı kullanarak onbinlerce sivili sınıra yığın” emrini verdi. Örgütün KCK Yürütme Konseyi ise HDP ile doğrudan temas için 'Amed Malazgirt' kod adlı üst düzey PKK'lıyı görevlendirdi.

 

Şehirdışı temaslarını yarıda kesen Kılıçdaroğlu, HDP ve Cumhuriyet Gazetesi'ndeki tutuklamalar nedeniyle dün MYK'yı topladı. Bugün de saat 12.00'de toplanacak Parti Meclisi'ne başkanlık edecek. 15 Temmuz darbe girişimini yalnızca 'yakından izlemekle' yetinen Kılıçdaroğlu'nun son tutuklamalara yönelik hassasiyeti dikkat çekti. İzmir'de partisinin belediye başkanları ile toplantı yapan Kılıçdaroğlu, programını yarıda keserek Ankara'ya döndü. HDP'nin eşbaşkanları ve vekilleri ile Cumhuriyet Gazetesi yazarlarının terör operasyonu kapsamında tutuklanması nedeniyle 'kırmızı alarm' veren Kılıçdaroğlu, haftasonu değişik illerde çalışmalar yapan MYK ve PM üyelerine acil Ankara'ya dönmeleri yönünde talimat verdi.

CHP PKK'YA SAHİP ÇIKTI 

Basına kapalı olarak 2 saat süren MYK ile ilgili bilgi veren Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Olağanüstü toplantıdaki tek gündem maddemiz, bazı HDP milletvekilleriyle Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerinin tutuklanmasıydı.” dedi. Kılıçdaroğlu, HDP'lilerin tutuklanmasıyla ilgili “Seçimle gelenlerin gidiş yolu ancak seçimle olmalıdır. Seçimle gelenleri 'yakalayacağım, hapse atacağım, öldüreceğim, yok edeceğim, kurşunlayacağım onları, mafya yöntemleriyle susturacağım' derseniz o ülkeye barışı asla getiremezsiniz” diyerek tepki göstermişti. Kılıçdaroğlu'nun MYK'da bu ifadelerini tekrarladığı, Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyonları değerlendirirken de kurmaylarından gazeteye destek ziyaretleri yapmasını istediği belirtildi. Son yaşanan gelişmelerden kaygı duyduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu'nun, “Yeri ve zamanı gelince direnme hakkımızı kullanmalıyız” dediği belirtildi.

HDP ORGANİZE EDECEKTİ

HDP'ye iletilen emirler bununla sınırlı değil. Münbiç ve Tel Abyad'ı PKK'dan temizlemeye yönelik TSK harekâtı durumunda Türkiye genelinde yapılacak her türlü eylem ve sabotajı organize etme görevi yine HDP'lilerin olacaktı. Terör elebaşı Bayık, intihar saldırıları ve canlı bomba eylemleri için de hazır olunması talimatı verdi. İhanet planı için PKK ile işbirliği halindeki HDP'liler dışında 'Halkların Birleşik Devrim Hareketi' çatısı altında yer alan tüm illegal oluşumları da sürece dahil etmek isteyen Kandil, 6-8 Ekim 2014 olaylarına benzer kaosun yaşanması için “Tüm Kürtleri sürece sokun. Yeni bir hendek bozgunu yaşanmasın. Sokaklarda kaosun derinleşmesi durumunda hükümet en fazla 3 ay dayanabilir” şeklinde mesaj verdi.

Küçük çaplı bazı taşkınlıklara polis müdahale ederken, Siirt'teki HDP binasına gazeteci ve polislerden başka giden olmadı. Adana'da şehrin küçük bir kısmında bazı PKK sempatizanları, kapalı kepenklere sprey boyayla yazı yazarak örgüt propagandası yaparken, ara sokaklardaki ufak gruplar ise polisi görünce dağıldı. Öte yandan, örgütün çağrısıyla kepenk kapatarak faaliyet göstermeyen işletmelere de Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca 'emre aykırı davranış' suçundan 219 lira idari para cezası verildi. Ayrıca PKK çağrısına uyan işletmeciler hakkında da 'terör örgütüne destek vermek' suçundan işlem başlatıldı.Tutuklamaları protesto için Siirt'te yapılan çağrıya ise hiç kimse icabet etmedi. Oturma eyleminin yapılacağı HDP il binası önüne giden gazeteciler, karşılarında sadece polis ekiplerini buldu. Bina önünde güvenlik güçleriyle basın mensuplarından başka kimse yoktu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki tüm illerde genel manzara bu şekilde oldu.

ZAMANINDA MÜDAHALE

Terör elebaşı Bayık, 'nisan ayına kadar direnmeleri halinde' Suriye-Irak-Türkiye üçgeninde yeni bir haritanın şekilleneceğini ve örgütün bundan kârlı çıkacağını da ileri sürüyor. HDP'li vekillere yönelik operasyon hamlesinin işte tam da bu süreçte gerçekleşmesi dikkat çekiyor. Önemli adımların atılacağı kasım ayı, Fırat Kalkanı Harekâtı'nın kaderini de belirleyecek. Suriye'nin kuzeyindeki terör koridoru projesini çöpe gönderecek operasyonların Irak'ta Musul ve Tel Afer'i de kapsaması bekleniyor. 'Onbinlerce sivili sınıra taşıma' ve 'ülke içinde canlı bomba saldırılarıyla kaos oluşturma' talimatı büyük oranda HDP'liler eliyle uygulanacaktı. 9 vekilin tutuklandığı operasyonlar, Kandil'in sabotaj planını boşa çıkarma hamlesi olarak görülüyor.

O hattı çöpe atacağız

TSK destekli ÖSO savaşçılarının el-Bab'a ilerlediğini gören Esed rejimi, DAEŞ ve PKK ile örtülü ittifak yaparak terör örgütünün Bab'a ÖSO'dan daha yakın olmasını sağladı. Ancak TSK, el-Bab'ı en kısa sürede DAEŞ'ten temizlemeye kararlı. Bab'ın alınmasının hemen ardından Münbiç ve Tel Abyad'da Suriye PKK'sına yönelik operasyon başlayacak. Afrin ile Münbiç'i birleştirip Halep kuzeyinde hat oluşturmak ve bu hattı Irak kuzeyiyle birleştirmek isteyen ABD'nin planı, Fırat Kalkanı'nın tam olarak başarıya ulaşmasıyla birlikte boşa çıkarılacak.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.