Meteoroloji'den kritik uyarı

Meteoroloji'den kritik uyarı
Ülkemizin Kuzey ve Batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

 

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Marmara ile Kuzey Ege'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 18 
İstanbul: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 22 
İzmir: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu 23 
Bursa: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 24 
Adana: Az bulutlu ve açık 25 
Antalya: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu 23 
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 20 
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 18 
Erzurum: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 9 
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 19 

METEOROLOJİK UYARI

Malatya, Elazığ, Bingöl, Adıyaman ve Tunceli için sis, buzlanma ve don uyarısı yapıldı. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Malatya, Elazığ, Bingöl, Adıyaman ve Tunceli çevrelerinde yarın sabah saatlerine kadar havanın az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

Bu illerde sıcaklıkların 2-3 derece civarında artacağı, rüzgarın ise değişik yönlerden hafif kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesiyle buzlanma ve don bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.