Carter'dan Rakka açıklaması

Carter'dan Rakka açıklaması
ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, ipleri PYD'nin elinde olan SDG'nin, Rakka'nın DEAŞ'den alınması için dün gece operasyon başlattığını duyurmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, YPG'nin öncülüğünü yaptığı Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG), Rakka kentinin DEAŞ elinden alınması için başlattığı operasyonu ‘memnuniyetle karşıladığını' belirtti.

MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUM

"DEAŞ acımasız kontrolü altında bulunan Rakka'nın özgürleştirilmesi için SDG'nin başlattığı operasyonu memnuniyetle karşılıyorum" ifadesini kullanan Carter, Rakka'nın izolasyonu ve nihayetinde kurtarılması çabalarının, uluslararası koalisyonun sürdürdüğü kampanyanın bir sonraki adımını oluşturduğunu kaydetti.

Carter, Irak'ın Musul kentindeki gibi Rakka'daki operasyonun da kolay olmayacağını vurguladı. Önlerinde zorlu bir mücadelenin bulunduğuna işaret eden Carter, "Uluslararası koalisyon, Irak ve Suriye'deki yerel güçlerin DEAŞ'i hakkettiği kalıcı yenilgiye uğratması için elinden geleni yapmayı sürdürecek" ifadesini kullandı. Carter, açıklamasında, ABD'nin Rakka operasyonunu ne şekilde desteklediği konusundaki ayrıntılara yer vermedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.