Misafir generalden darbe provası

Misafir generalden darbe provası
Akıncı Üssü’nde, TRT’de okunacak darbe bildirisinin provasını yapan kişinin, Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı Hava Tümgeneral Kubilay Selçuk olduğu ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ’cü kalkışmaya ilişkin soruşturma sırasında Akıncı Üssü’nde yapılan aramalarda ele geçirilen bir kamerada, darbecilerin bildiri provası yaptığı ortaya çıkarılmıştı. Üsteki şeref salonunda çekilen görüntülerde, önce bir er ardından da omzundan rütbeleri sökülmüş bir subay tarafından, TRT’de silah zoruyla yayınlanan bildirinin okunduğu belirlenmişti. Kürsü üzerinde bulunan Akıncı flaması yerine, Genelkurmay flaması konulmuştu. Savcılık, 15 Temmuz gecesi kabul etmesi halinde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın okuması planlanan bildiriyi prova eden kişiyi tespit etti. Görüntüleri inceleyen savcılık, provayı yapan kişinin, 15 Temmuz’da Akıncı Üssü’nde bulunan ve Akar’ı darbeyi yönetmesi için iknaya çalışan ekipteki isimlerden Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanı Hava Tümgeneral Kubilay Selçuk olduğunu belirledi.
 
‘MİSAFİRLİK İÇİN ÜSSE GELMİŞTİM’
 
Prova, Akıncı Üssü Komutanı Hakan Evrim’e de soruldu. Evrim, kapı kapalı olduğu için kendisinin görmediğini savundu. Selçuk ise ifadesinde, 15 Temmuz günü Evrim’i ziyaret etmek üzere Akıncı Üssü’ne geldiğini belirterek, provasını yaptığı bildiride açıkça ismi geçen ‘Yurtta Sulh Konseyi’ni bilmediğini öne sürdü. Selçuk, “Biz odadayken Genelkurmay Başkanı bu durumun çözümüne yardımcı olması için kuvvet komutanları ve Akın Öztürk’ün çağrılmasını istedi. Akın Öztürk, bizim ve Genelkurmay Başkanı’nın bulunduğu odaya geldi. İki komutan kaosun durdurulması için gayret sarf etti. Yurtta Sulh Konseyi diye bir yapılanma duymadım. FETÖ/PDY ile bağlantım yoktur. Misafirlik için üsse gelmiştim” savunmasını yaptı. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, kendisine darbe bildirisini imzalatmaya çalışan generaller arasında Kubilay Selçuk’un da bulunduğunu söylemişti.

habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.