FETÖ sanığının itirafları

FETÖ sanığının itirafları
FETÖ soruşturmasına yargılanan Mehmet Şamil Şenalp, Pensilvanya'dan dönenlerin hacdan gelmiş gibi ziyaret edildiği söyledi.

 

Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin, 2'si tutuklu 74 sanık hakkında açılan davanın sekizinci duruşması görüldü.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar eski İçel Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün ve Nurettin Aytuğ ile FETÖ'nün darbe girişimi sonrası tutuklanan ve tutuksuz yargılanan bazı sanıklar, taraf avukatları ve müştekiler katıldı.

ETEK GİYECEKSİN DESE..

Söz verilen tanık Mehmet Şamil Şenalp, "Sanık Abidin Gürsoy, avukatların abisidir. Sık sık Pensilvanya'ya gider. Dönüşte hacdan gelmiş gibi ziyaret ediliyordu. Bazı konularda eleştiride bulunulduğunda, 'Fetullah Gülen'in, bana 'Adın Ayşe, bundan sonra etek giyeceksin' demesi halinde itiraz etmeden eteğimi giyer gezerim' demişti."ifadelerini kullandı.

Başka bir FETÖ/PDY soruşturmasından tutuklu bulunan sanık Abidin Gürsoy da 15 Temmuz darbe girişiminin kendileriyle ilgisi olmadığını savundu.

Gönülden bağlı olduğu 'hizmet hareketini' terör örgütü olarak görmediğini anlatan Gürsoy, 'Benim gibi olan hiç kimse polisine, askerine, milletine silah çekmez.' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.