Musul sokaklarında terörist cesetleri

Musul sokaklarında terörist cesetleri
Kentin kenarındaki İntisar mahallesinde yoğun çatışmalar sürerken, öldürülen militanların cesetleri sokaklardan toplanmadı.

Uluslararası koalisyonun desteğiyle 17 Ekim'de başlatılan Musul'u DAEŞ'den kurtarma operasyonunda Irak Ordu birlikleri ve peşmerge artık şehir içinde.

Şiddetli çatışmalara sahne olan İntisar Mahallesi'nin sokaklarında, öldürülen DAEŞ'lilerin cesetleri bulunuyor. Birçok ceset, televizyon kameraları tarafından görüntülendi.

Öte yandan, uluslararası gözlemciler Irak polisi üniforması giymiş bazı adamların Musul'un güneyindeki bir köyde yaşayanlara işkence edip öldürdüğü bildiriliyor. Şura ve Kayyara bölgelerinde yaklaşık 10 erkek ve 16 yaşlarında bir erkek çocuğu kaçırılıp işkence yapıldı, altı kişi vurularak öldürüldü. Olayla ilgili bir DAEŞ şüphelisi gözaltına alındı.

Musul operasyonunda son olarak peşmerge güçleri Türkiye'nin askeri üssünün de bulunduğu Başika kasabasını DAEŞ'den temizlemişti.

Irak ordusu, peşmerge, Şii milis Haşdi Şabi ve aşiret güçlerinin katıldığı operasyonda, 50 binden fazla silahlı unsur DAEŞ'e karşı savaşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.