Hollywood dünyası Trump'ı istemiyordu

Hollywood dünyası Trump'ı istemiyordu
ABD'nin yeni Başkanı Trump, söylemleri nedeniyle birçok ünlü ve siyasetçinin eleştiri oklarının ve hakarete varan sözlerinin hedefi oldu.

Başkanlık ihtimali, kıdemli siyasetçiler tarafından "endişe verici, ulusal felaket, ciddi tehdit" olarak nitelendirilen Trump, sanat çevreleri tarafından da kıyasıya eleştirilmiş, Alman Nazi lideri Adolf Hitler ile kıyaslanmıştı. "Irkçılık, yabancı ve kadın düşmanlığıyla" sıklıkla suçlanan Trump'ın döneminde hem ABD siyaseti hem de dış politikasının ne şekilde seyredeceği merak ediliyor.

TRUMP'A ÜNLÜLERDEN TEPKİ YAĞMIŞTI

Katıldığı bir televizyon programında, "Trump seçilirse dünyanın sonu gelmiş demektir." diyen Hollywood'un ünlü aktrislerinden Jennifer Lawrence, başka bir program da Trump'a açıkça küfretmişti. Yazarı Stephen King de Washington Post gazetesine verdiği mülakatta, "Trump'ın başkanlığı, beni her şeyden daha çok korkutur." ifadesini kullanmıştı. King, Cumhuriyetçileri, Trump'ı aday gösterme sürecinde de sosyal medyada, "Tebrikler Cumhuriyetçiler! 3 yaşında bir çocuğun ılımlılığına sahip, hassas bir ırkçıyı aday göstermek üzeresiniz." sözleriyle eleştirmişti. Amerikalı şarkıcı ve oyuncu Cher de Trump'ın başkan seçilmesi durumunda çareyi Jüpiter'e taşınmakta bulacağını açıklamıştı. Trump'ın seçim yarışından zaferle çıkmasının ardından da Cher, Twitter'da yaptığı paylaşımda, üzerinden, yeni dönemi 1930'ların Nazi Almanyası ile kıyasladı. Cher, "Kazansa bile hala olduğu şey olmaya devam edecek. İntikamcı ve korkak! Almanya'nın 30'larda olduğu gibi. Öfke ve hiddet, Amerikan değerlerimizi tüketti." ifadesini kullandı. Aktör Ben Stiller da Trump'ı eleştiren oyuncular arasında yer almıştı. Trump'ı, "Çıplak Silah" filmindeki kötü adam karakterine benzeten Stiller, "Ben onu ciddiye almıyorum ama bazı insanların onu ciddiye aldığını görüyorum. Bu çok çılgınca geliyor." görüşünü paylaşmıştı. Dünya çapında üne kavuşan ve kitapları filme uyarlanan Harry Potter serisinin İngiliz yazarı J.K. Rowling de Trump için, "O Voldemort'tan bile daha kötü" benzetmesinde bulunmuştu. Amerikalı aktör George Clooney de Trump için, "O sadece fırsatçı bir adamdı. Şimdi ise onun ırkçı ve yabancı düşmanı olduğunu görüyoruz." açıklamasında bulunmuştu. Oyuncu Johnny Depp de sene başında ayrımcı söylemleriyle gündeme gelen Trump'ı canlandırdığı bir kısa film çekmişti. Depp, Trump'ı "şımarık bir çocuk" olarak nitelendirmişti.

axacaolsxc_5383.jpg

"PERVASIZ, APTAL, DOMUZ, KÖPEK, SERSERİ"

ABD yönetiminin, 4 yıllığına bir numaralı adamı olacak Trump'a en ağır eleştiri Oscar ödüllü aktör Robert De Niro'dan gelmişti. De Niro, ABD başkanlık seçimlerinde oy kullanmayı teşvik için yer aldığı videoda, Trump'ın ne söylediğini bilmediğini ileri sürerek "İnsanların yüzüne nasıl yumruk atmak istediği hakkında mı konuşuyor? Tamam, onun yüzüne yumruk atmak isterdim." demişti. Trump için "pervasız aptal, domuz, köpek, serseri" gibi ifadeler kullanan De Niro, konuşmasında ABD'yi yönetebilecek kişinin Trump olmadığını öne sürmüştü. De Niro, ayrıca şunları söylemişti: "Bu ülkenin bu aptal, mankafanın olduğu yere gelmesine müsaade edilebilecek durumda olması beni sinirlendiriyor. O, bizim başkanlık için istediğimiz kişi mi? Sanmıyorum. Bu ülkenin yönünü önemsiyorum ve Donald Trump gibi biriyle yanlış yönde gitme ihtimalinden çok çok endişeliyim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.