Işık: PKK varlığına müsaade edilmeyecek

Işık: PKK varlığına müsaade edilmeyecek
Fikri Işık, Irak Büyükelçisi ile görüştü. Bakan Işık "Musul, Telafer'e yabancıların müdahalesi risk yaratır. Türkiye, Sincar'daki PKK varlığına müsaade etmeyecektir. ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi'yi kabulünde, Sincar'da bulunan terör örgütü PKK mevcudiyetine dikkati çekerek, buna müsaade edilmeyeceğini bildirdi.

Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, Bakan Fikri Işık, Büyükelçi Alevi'yi, Milli Savunma Bakanlığında kabul etti. Büyükelçinin talebi üzerine gerçekleşen görüşmede, Irak'taki gelişmeler ayrıntılı olarak ele alındı.
Görüşmede, Türkiye'nin, Irak'ın toprak bütünlüğüne ve birliğine her zaman verdiği önemi vurgulayan Işık, Türkiye'nin Başika kampında eğittiği unsurların ve uluslararası koalisyona sağladığı katkıların, Irak'ın DEAŞ ve diğer terör örgütlerinden kurtarılması amacı taşıdığını anlattı.

Bakan Işık, Irak'ta yeniden güvenlik ve istikrar sağlandığında, Başika'daki mevcudiyete de ihtiyaç kalmayacağını ifade etti.

Terör örgütü PKK ve bağlantılı unsurlar

Musul ve civarında terör örgütü DEAŞ'a yönelik Irak güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonlarda sağlanan ilerlemeden duyduğu memnuniyeti ifade eden Işık, bu operasyonlar sırasında özellikle Musul ve Telafer'e tamamen yabancı olan unsurların müdahalesi halinde ortaya çıkabilecek ciddi risklere işaret etti.
Bakan Işık, Sincar'da bulunan terör örgütü PKK mevcudiyetine vurgu yaparak, buna müsaade edilmeyeceğini kaydetti.

Ayrıca Türkiye ile Irak'ın her alanda tarihten gelen köklü bağlarına işaret edilerek, iki ülke arasında yüz yüze görüşülerek, çözülemeyecek hiçbir meselenin olmadığı konusunda mutabık kalındı.
Görüşmede, terör örgütü PKK'nın veya bağlantılı unsurlarının her iki ülkenin de aleyhine olan faaliyetlerine izin verilmemesine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.