TSK'daki sivil memurlar başörtüsüyle görev yapabilecek

TSK'daki sivil memurlar başörtüsüyle görev yapabilecek
Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle artık TSK'daki bayan sivil memurlar da başörtüsüyle görev yapabilecek.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelikte değişiklik yapıldı.

Bu yönetmelik tüm kamu personelinin tabi olduğu çerçeve yönetmeliktir. Yani kamu kurumlarında çalışan tüm personel bu yönetmelik hükümlerine tabidir.

Ancak 4 grup personel, bu yönetmelik hükümleri yerine kendi kurumsal yönetmeliğinde yer alan hükümlere tabi.

Bu çerçeve genel yönetmeliğe tabi olmayan 4 grup personel şu şekildedir: Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup olanlar, hakimler, savcılar, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapanlar.

TSK'DAKİ KADIN MEMURLARA BAŞÖRTÜSÜ SERBEST

Memurlar.net'in haberine göre, TSK, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görev sivil memurlar bugün yapılan düzenlemeyle, kendi kurumal yönetmeliğine değil, genel çerçeve yönetmeliğine tabi olacak.

Böylelikle TSK'da görev yapan kadın sivil memurlar, bundan böyle başörtüsüyle görev yapabilecek.

BUGÜN YAYINLANAN YÖNETMELİK

MADDE 1- 16/7/1982 tarihli ve 8/5105 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan "Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapanlar" ibaresi "Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görev yapan subay, sözleşmeli subay, yedek subay, astsubay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş, uzman jandarma, sözleşmeli erbaş ve er ile erbaş ve erler" şeklinde değiştirilmiştir.

ESKİ HÜKÜM

Madde 6 - Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup olanlar, hakimler, savcılar, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapanlar ilgili kurum ve kuruluşun özel yönetmeliklerinde belirtilen usul ve esaslara tabidirler.(*)

HANGİ HÜKÜMLER YER ALIYOR?

Madde 5 - 2 nci maddede sözü edilen personelin kılık ve kıyafette uyacakları hususlar:

a. Kadınlar; Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez.

b. Erkekler; Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılı ayakkabı giyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve taranmış olur.

Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez. Üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir. Kravat takılır, kravatı örtecek şekilde balıkçı yaka veya benzeri süveterler giyilmez. Hizmet gereğine uygun olarak verilmişse tek tip elbise giyilir.

Bina içinde gömleksiz, kravatsız ve çorapsız dolaşılmaz.

c. Ancak bazı hizmetler için özel iş kıyafetleri varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.