Bütün camileri kapatıyorlar!

Bütün camileri kapatıyorlar!
Mısır'daki pahalılığı protesto etmek için bugün gösteri yapılması planlanıyor. Darbe yönetiminin etkin olduğu ülkede camiler için de ilginç bir karar çıktı.

Darbe yönetiminin faaliyet sürdüğü Mısır'da, bugün yapılması planlanan 'Garibanlar Devrimi' gösterilerine karşı tüm camilerin namazların ardından hemen kapatılmasını da kapsayan bir dizi önlem alındı.

Mısır Vakıflar Bakanı Muhammed Muhtar Cuma, ülkedeki hayat pahalılığını protesto etmek için planlanan gösteriler nedeniyle camilerdeki hareketliliğin gözlenmesi amacıyla bir ekip görevlendirdi. Bakan, göstericilerin kullanmaması için tüm namazların ardından camilerin hemen kapatılması yönünde talimat verdi.

120 BİN CAMİYİ KAPSIYOR

Karar gereği ülkedeki 120 bin caminin namazların hemen ardından kapatılacak ve muhtemel kargaşaları önlemek için tüm personel hazır bulunacak.

Vakıflar bakanlığı ayrıca tüm camilerde tahribat uyarısı ve Mısır'ı korumanın önemi konulu hutbe okutuyor.

TAHRİR MEYDANI'NDAKİ METRO KAPATILDI

Mısır'da toplumsal olayların merkezinde yer alan başkent Kahire'nin Tahrir Meydanı'ndaki Es-Sedat metro istasyonu da gösteriler dolayısıyla hizmet dışı.

Mısır basınında yer alan haberlere göre, Metro İdaresi vatmanlara olası sabotaj eylemlerinin engellenmesi için Sedat durağında durmama talimatı verdi.

DESTEK KISA SÜREDE BÜYÜDÜ

Gösteriler öncesi başta Kahire olmak üzere ülkenin birçok kentinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Sosyal medya üzerinden örgütlenen hareketin lideri Yasir el-Umde, 'Garibanlar Devrimi' sloganı ile 11 Kasım Cuma günü ülke  genelinde eylemler yapılacağını duyurmuş, kısa sürede eylemlere destek çağrıları gelmişti.

Hüsnü Mübarek rejimine son veren gösterilerin merkezi Tahrir Meydanı, 25 Ocak 2011'deki devrimin sembolü olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.