CHP'den şaşırtan terör kararı

CHP'den şaşırtan terör kararı
CHP'nin son çıkışları, teröre destek algısını doğurunca, parti yönetimi miting düzenlemeye karar verdi. CHP ayrıca, bildiriyi savunmak için ayrı bir metin daha yazacak.

Habertürk TV'de yer alan habere göre; CHP "Türkiye’yi böldürtmeyeceğiz" mitingleri düzenleyecek. İlk mitingin adresi henüz kesinleşmese de; kasım ayı sonunda yapılması planlanıyor. Karar parti meclisi toplantısında alındı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Genel Başkan Başkanlığı'nda gerçekleştirilen parti meclisi toplantısı yaklaşık 6 saat sürdü. Gündemde, iktidarın suç duyurusunda bulunduğu parti meclisi bildirisi vardı.

ORTAK SAVUNMA METNİ HAZIRLANACAK

Edinilen bilgiye göre, konuya ilişkin iki kritik karar alındı. İlki dava süreci. Genel Merkez’de bir komisyon kurularak bildiri için ortak savunma metni hazırlanacak. Yargı kanadından mahkemeye davet geldiğinde de; duruşmaya tüm parti meclisi üyeleri katılacak.

MİTİNGLER DÜZENLENECEK

Kaynaklar, savunma metninin bazı görsel unsurlarla da destekleneceğini söylüyor. CHP örgütleri ayrıca sokağa inerek de bildiriyi savunacak. Mitinglerde bildirinin yanı sıra, neden başkanlık sistemine karşı çıkıldığı ve parlamenter sistemin nasıl güçlendirilebileceği de anlatılacak.

FETÖ'CÜLERİ, HDP'LİLERİ SAVUNUP, AK PARTİ'Yİ TERÖRE DESTEK VERMEKLE SUÇLAMIŞTI

"Türkiye'yi böldürtmeyeceğiz" mitinglerine hazırlanan CHP, son olaylar karşısındaki tavırlarıyla vatandaşın büyük tepkisini çekmişti.

Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz sonrası yapılan FETÖ operasyonlarına tepki göstermiş, terörün sözcülüğünü yapan HDP'li vekillerin tutuklanması karşısında ise AK Parti'yi suçlayıcı bir bildiriye imza atmıştı.

"Hendek kazan arkadaşlar" ifadesi zihinlere kazınan Kılıçdaroğlu'nun, "Türkiye'yi böldürmeyeceğiz" mitingleri düzenlemeye hazırlanması manidar karşılandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.