TOKİ'den bir ilk!

TOKİ'den bir ilk!
-TOKİ tarafından geçtiğimiz yıl temeli atılan dünyanın ilk engelsiz meslek lisesi yükselmeye devam ediyor.

Konut üretiminin yanında sosyal sorumluluk projelerine devam eden Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) dünyanın ilk engelsiz meslek lisesini Ankara’da inşa ediyor.  Engelli bireyleri sosyal yaşama kazandırmak amacıyla projenin başlatıldığını belirten TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, projenin dünyada başka örneği bulunmadığını vurguladı.

Serebral palsili çocukların lise eğitimini tamamlaması ve iş imkanı bulması için dünyanın ilk engelsiz meslek lisesini inşa ettiklerini belirten Turan, “Projemizle orta okul çağını dolduran  serebral palsili çocuklarımızın mevcut sistem içinde öğrenimlerine devam etmeleri sağlanacak. Okulumuzun fiziksel özellikleri de öğrencilere uygun olarak inşa ediliyor.  Okulumuzda  engelsiz meslek lisesi kaynaştırma bölümü, iş okulu bölümü, iş-uğraş bölümü ve  yaşayarak öğrenme ve eğitim merkezi olacak.” dedi.

Eğitimde engeller aşıldı

Engelsiz Meslek Lisesi projesinin ülkemizde ve dünyada örnek olduğunu vurgulayan Turan,  “Engelsiz Meslek Lisesi ile eğitimde her engeli aştık. Lise seviyesinde eğitim verecek okulda kaynaştırma eğitim uygulanacak.  Okulumuzda engeli olmayan öğrenciler ve serebral palsili öğrenciler birlikte eğitim alacak. Böylelikle eğitimde engeller kalkacak.” diye konuştu.

Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) için özel olarak inşaatına başlanan okulun 12 bin metrekare alanda inşa edildiğini söyleyen Turan, “Bu özel okul Serebral Palsili çocuklarımızın eğitimine ve gelişmesine katkı sunacaktır. Projemizin içerisinde iş teknik ve seslendirme atölyeleri, müzik ve resim odaları, kütüphane, yaşam merkezleri ve etüt odaları bulunuyor.” açıklamasında bulundu.

“Eğitim kurumlarımıza özel önem veriyoruz”

TOKİ’nin yürüttüğü okul inşaatları hakkında da bilgi veren Turan, genç nesillere, kaliteli eğitim imkânı sunmak için büyük bir çaba verildiğini belirterek şöyle devam etti: “Milli Eğitim Bakanlığımız ile üniversitelerimizin önemli bir paydaşı olarak hizmet sunuyoruz. Konut üretimlerimizle eş zamanlı olarak, ülkemizin ihtiyaç duyduğu sosyal hizmet yapılarına dair üretimlerde, eğitim kurumlarımıza özel önem veriyoruz. Okullarımızın “sağlam ve güvenli” yapılar olarak evlatlarımızı kucaklaması, en temel hareket noktamız. Deprem riski yüksek ülkemizde, tüm TOKİ yapıları gibi, çocuklarımızın öğrenim gördüğü bilgi yuvalarını da, son teknoloji üretim teknik ve malzemeler ile hayata geçiriyoruz.”

Bin 18 okul, 22 bin701 derslik

TOKİ, toplu konut bölgelerine inşa ettiği okulların yanı sıra 2003 yılından bu yana devam eden “Eğitime %100 Destek” kampanyası kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliğiyle anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise binaları inşa ederek, eğitim dünyasının hizmetine sunuyor.

TOKİ üretimleri, yurt genelinde tamamlanan ve yapımı devam eden projeler ile bin 18 okul, 18 üniversite, 42 kütüphane ve 991 spor salonu rakamına ulaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.