THY pilotu Ebru Ünsal'dan örnek davranış!

THY pilotu Ebru Ünsal'dan örnek davranış!
Türk Hava Yolları uçağında kalp krizi geçiren Trabzonlu gurbetçi Hilmi Güler, kendisinin hastaneye bir an önce yetişmesinde emeği olan THY'nin genç pilotlarından Ebru Ünsal ve ekibine teşekkür etti

Türk Hava Yolları'nın 4 Kasım'daki Hamburg-İstanbul uçuşu sırasında kalp krizi geçiren 45 yaşındaki gurbetçi Hilmi Güler'in hastaneye zamanında yetiştirilmesi için uçağın kokpit ekibi ile hava trafik kontrolörü çaba harcamıştı. THY uçağının acil iniş sonrası uçağın altına gelen ambulansla Mehmet Akif Ersoy Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Almanya'da yaşayan Trabzonlu gurbetçi Hilmi Güler sağlığına kavuştu. Hilmi Güler,uçağın kokpitinde yer alan, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi ile konuşup hemen ambulans isteyen ikinci pilot Ebru Ünsal'a da teşekkürlerini iletti.

UÇAK ACİL İNDİĞİNDE AMBULANS HAZIRDI

İki gün kaldığı hastaneden taburcu olan tekstil işiyle uğraşan Güler,"Allaha bin şükür iyiyim.Arabanın motorunu yenilerlerya benim durumum da öyle şu an... Cuma günü hasteneye kaldırılıkdıktan iki gün sonra çıktım. Hastanede anjiyo yaptılar pazar günü taburcu oldum. Eşim ve oğlumda uçaktaydı. Almanya'da bir rahatsızlık vermeye başlamıştı ama anlamadım. Her gün de insan kalp krizi geçirmediği için anlayamıyor. Uçak Türk hava sahasına girmeye başladığı zaman ağrılarım şiddetlenmeye başladı. Pilotlarımız kuleyle temasa geçmiş. Acil iniş yapar yapmaz daha önceden ambulans istendiği için gelen ambulansla bizi hastaneye götürdüler sağolsunlar. Bilincimi kaybetmemiştim iki tane stent taktılar.Çok iyiyim şükürler olsun" dedi.

1323168_9a9d85017d009d14ee16c990fc2bcb8d.jpg

"ARTIK HAMBURG'DA BİR KARDEŞİ VAR"

Gurbetçi Hilmi Güler,uçağın kokpit ekibinde yer alan ikinci pilot Ebru Ünsal'a da sosyal medya hesabına mesaj atarak teşekkür ettiğini söyledi.Güler, "Ebru Hanıma şükranlarımı sunuyorum.Çok teşekkür ediyorum. Ben kendisine sosyal medya hesabına bir mesaj yazdım. Çok teşekkürlerimi ilettim.Hamburg da bir kardeşi olduğunu yazdım telefon numaramı ve adresimi bıraktım eğer bir gün Almanya'da sıkıntıya düşerse her zaman beni arayabileceğini söyledim" diye konuştu.


BİRÇOK VAKA YAŞADIM

Türk Hava Yolları filosunda iki yıldır uçan şirketin genç kadın pilotları arasında yer alan Ebru Ünsal, Türk Hava Kurumu Uçuş Akademesi' nden mezun olduktan sonra bir süre özel havayolu şirketlerinde görev yaptı. Sosyal medya hesabından yaşanan olayla ilgi ilgili olarak düşüncelerini paylaşan Ünsal daha önce böyle bir çok vaka ile karşılaştığını ifade ederek bu durumum haber olmasına vuru yaparak "Bu da özel bir şeydi" diye yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.