Terör mağdurları için 36 bin konut yapılacak

Terör mağdurları için 36 bin konut yapılacak
Bakan Mehmet Özhaseki, terör mağdurları için yapılan evlerde vatandaşların istekleri doğrultusunda hareket ettiklerini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının 2017 bütçesini sundu.

KANDİL'E HİZMET EDEN BELEDİLER

Terörden etkilenen bölgelerde 30 bin konutun kullanılmaz hale geldiğini belirten Özhaseki, şunları söyledi: “Bölgedeki belediyeler asli faaliyetleri yerine Kandil’e hizmet etmeyi birinci iş gördüklerinden vatandaşlar altyapı hizmetlerinden mahrum bırakılmışlar. Bölgede güvenlik sağlandığı gibi, huzur ve barış kalıcı olarak tesis edilmiş olup şimdi sıra yaraların sarılması zamanıdır. İmar çalışması sürdürdüğümüz yerleşimler Sur, Şırnak il merkezi, Cizre, Silopi, İdil, Nusaybin ve Yüksekova’dır. Bu 7 bölgede zarar tespit çalışmalarına bitirdik, ağır hasarlı yapıların yıkım ve enkaz kaldırma işlemleri büyük ölçüde tamamlandı. Vatandaşlarımızı bilgilendirmek için irtibat ofisleri kuruduk. Ayrıca o bölgeyi riskli bölge ilan edip, yeni yapacağımız rezerv alanlar belirledik.

10 MİLYAR TL'NİN ÜZERİNDE

Bu bölgede bu amaçla 10 milyar TL’nin üzerinde yatırım gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

36 BİN KONUT YAPILACAK

Bu şehirlerde altyapı ve sosyal donatı alanlarıyla birlikte 36 bin konut yapılacak. Diyarbakır Sur ilçesinin tarihi dokusu korunarak şehir yeniden imar edilecek” dedi.

DAMDA YATIYORUZ DİYENLER İÇİN..

Özhaseki, konuşmasında "Kimileri 'Damda yatıyoruz' diyor. Balkonları 25-30 metreye çıkardık. Balkonlarda yatsınlar diye." ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.