Akdoğan: Onlara yağlı kazığı sokan benim!

Akdoğan: Onlara yağlı kazığı sokan benim!
Yalçın Akdoğan FETÖ'ye ilişkin olarak, "Bu örgüte habis ur, zombi, istihbarat ve şer şebekesi diyen, tabiri caizse bu FETÖ vampirinin göğsüne yağlı kazığı sokan benim" ifadelerini kullandı.

Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilgili FETÖ'cülerin darbeci anlayışla hesaplaşma fırsatını da heba ettiğini söyleyen Yalçın Akdoğan, "AK Partili FETÖ'cüler söyleminin biraz da fitne çıkarmaya yönelik başka bir oyun olduğunu da düşünüyorum. Bunlardan bir kısmı kendi ayrıldı Parti'den, bir kısmı tasfiye edildi" dedi.

- Şu an AK Parti FETÖ'den temizlendi mi?

İç içe geçmiş suçlar var. Bir darbeciler var. İki, suçlara karışanlar, kumpas kuranlar var. Üçüncüsü örgüt hiyerarşisi içinde imamlar, sorumlular var. Bir de bunların insan havuzu var, devşirdikleri var. AK Partililerin bu halkaların içinde olduğu kanaatinde değilim. Darbeci, suça karışan veya örgüt hiyerarşisi içinde bulunduğunu düşünmüyorum. Bu mağduriyet edebiyatı ve AK Partili FETÖ'cüler söyleminin biraz da fitne çıkarmaya yönelik başka bir oyun olduğunu da düşünüyorum. Bunlardan bir kısmı kendi ayrıldı Parti'den, bir kısmı tasfiye edildi. Ama bunlarla mücadele edilirken pasif kalan, onlarla kişisel ilişkisi olanlar olabilir. Bunların da bu sürece uygun olarak geride durması gerekir. Yoksa onların Fetö'cü olduğu anlamına gelmez bu.

- 40 yıllık bir örgütten bahsediyoruz ama AK Parti de 2002'den beri iktidarda ve birlikte yürünen bir yol var, "ne istediler de vermedik" var?

Ne istediler de vermedik sözü "Her istediklerini verdik veya bunlarla birebir bir pazarlık içindeydik" anlamına gelmez. Bu tepkisel bir sözdür, "siz sivil alanda bir organizasyonsanız legal çerçevede hangi amacınıza ulaşamadınız, legal faaliyet neyinize yetmiyor" anlamında...

- İlk ne vakit fark ettiniz?

O süreçte tehlikeye işaret edip sorumluluk çağrısı yapan ve örgüte karşı net tavır takınanların başında geldiğim söylenebilir. Bu örgüte habis ur, zombi, istihbarat ve şer şebekesi diyen, tabiri caizse bu FETÖ vampirinin göğsüne yağlı kazığı sokan benim. Bunlar da bunun farkındalar, o yüzden 17 Aralık'tan önce bana saldırdılar.

- 2007 sonrası Özden Örnek'in günlükleriyle Sarıkız, Ayışığı darbe planları çıktı ortaya. Hükümetin bunu bertaraf etmek isterken FETÖ'nün fırsatçılık yaptığı anlaşılıyor. Ama, acaba o darbe hareketliliği de sanal olabilir mi?

AK Parti'ye karşı bir hazımsızlık var. Baskılamaya dönük bir şey. Bunlar kimi zaman hükümetin kimi zamanda kuvvet komutanlarının dirayetli duruşu ile aşıldı. Burada Hilmi Paşa'nın da hakkını vermek lazım, altta birçok fokurdama, kaynama var, onların somut şekilde ortaya çıkmasına, netice alınmasına engelleyici oldu bence. Ama FETÖ'cüler bunun üzerinden tehdit algısı oluşturarak temizlenmeye çalışırken işi başka bir noktaya getirdiler, kendi adamlarının önünü açtılar. Bu FETÖ'cülerin orduyu bir şekilde etki altına alabilmek için kullandıkları bir malzemeye dönüştü ve darbeci anlayışla hesaplaşma fırsatını da heba ettiler.

star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.