ÜLKER'den o iddialara net açıklama

ÜLKER'den o iddialara net açıklama
Sabah yazarı Dilek Güngör'ün yazısından yola çıkılarak, Ülker Grubu'na FETÖ operasyonu yapılacağı iddiaları üzerine Murat Ülker'den açıklama geldi.

Sabah gazetesi ekonomi yazarı Dilek Güngör, önceki gün Türkiye’nin en büyük holdinglerinden birinin, FETÖ’nün kasası Kaynak Holding’le gizli ortaklık içinde olduğunun tespit edildiğini ileri sürmüş ve bu holdingi "“Türkiye'de yediden yetmişe herkese hitap eden onlarca markası olan ve son dönemde yurtdışında büyüyen bu holding…” diye tarif etmişti.

DİLEK GÜNGÖR'ÜN O YAZISI İÇİN TIKLAYIN

odatv adlı bir site de Sabah yazarının Ülker Grubu'nu kastettiğini savunarak, "Ülker'e FETÖ operasyonu iması" haberi yayınlamıştı.

Bu iddialar üzerine yapılan açıklamada, "Yazıda Yıldız Holding'e ait Ülker markası, bir grup ismi olarak anılıyor ise de esasen Ülker, kökleri 1944 yılına dayanan bir markadır. Ülker markasının yazının konusuyla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Yıldız Holding tarafından tekzip edilen ve Odatv'de yer alan, "Hükümet medyasından Ülker Grubu'na operasyon iması" başlıklı haberle ilgili olarak şu ifadeler kullanıldı:

"Sabah gazetesinin ekonomi yazarı Dilek Güngör, Cemaatçi Kaynak Holding'in Ülker Grubu ile bağlantısı olduğunu iddia ederek operasyon imasında bulundu."

GRUP ADI VERİLMEDİ

Sabah gazetesinde yer alan yazıda ise, Kaynak Holding'in Türkiye'de büyük bir grup ile ilişkisi olduğuna dikkat çekilmiş ancak grup adı yer almamıştı. Gazetedeki haberde Güngör'ün, "Öğrendiğime göre, Türkiye'de yediden yetmişe herkese hitap eden onlarca markası olan ve son dönemde yurtdışında büyüyen bu holding, İstanbul'daki bir vakıf üzerinden de örgüte destek sağlıyormuş. İki holding arasındaki ilişki sadece ortaklık ilişkisi de değilmiş. Bu holdingin patronu Kaynak'la ortaklığını yıllarca kendisine bir lütuf olarak görmüş... Velhasıl, yakında işin kokusu ortaya çıkar" ifadeleri yer almıştı.

HİSSELER SERT DÜŞTÜ

Söz konusu haberlerin ardından Yıldız Holding bünyesindeki şirket hisseleri bugün sert düşüşle karşılaşırken; saat 14:12 itibarıyla Ülker Bisküvi yüzde 11.11 düşüşle 16.17 TL'den, Bizim Toptan yüzde 12.67 kayıpla 10.2 TL'den, Gözde Girişim yüzde 11.65 düşüşle 1.82 TL'den, Kerevitaş hisseleri de yüzde 9.76 kayıpla 36.42 liradan işlem görüyor.

TEB Yatırım tarafından konuyla ilgili yazılan raporda, "Yıldız Holding hisselerindeki olağandışı hareketin haber akışı ile alakalı olduğunu düşünüyoruz" denildi. Yıldız Holding'in 2015 cirosu 12 milyar dolar olarak gerçekleşirken; bunun yüzde 13-14'ü yabancı ortaklıklardan gelmişti.

MURAT ÜLKER DE TWEET ATTI

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker de, konuyla ilgili olarak Twitteradresinden şu mesajı paylaştı:

vd-064.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.