Demirtaş'ın avukatı cezaevine sokarken yakalandı

Demirtaş'ın avukatı cezaevine sokarken yakalandı
Edirne'de HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ve milletvekili Zeydan'ı cezaevinde ziyarete gelen avukatın üzerinde cep telefonu, simkart ve hafıza kartı ele geçirildi.

Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Milletvekili Abdullah Zeydan ile görüşmeye gelen avukat F.L.'nin üzerinde, cezaevine girerken 1 cep telefonu bulundu.

Haklarında açılan terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 4 Kasım günü Diyarbakır'dan Edirne'ye getirilerek F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Demirtaş'tan 2 gün sonra da aynı cezaevine tutuklanan Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan da aynı cezaevine getirildi. Demirtaş ve Zeydan'ı cumartesi günü saat 14.50'de ziyarete avukatlarından F.L., geldi. F.L.'nin cezaevine girişi sırasında üzerinde bir cep telefonu bulundu.

CEZAEVİNDEN AÇIKLAMA!

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda 12 Kasım 2016 günü saat 14.50 sıralarında PKK silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklu bulunan S.D. ve A.Z. ile görüşmek için gelen avukat F.L.'nin X-Ray cihazından geçirilen montunun yan dış cebi içerisinde 1 adet cep telefonu, telefona takılı 1 adet sim kart ve 1 adet hafıza kartı bulunduğu tespit edilmiştir" denildi. Konuyla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.