O ülkeden bin 200 turist tahliye ediliyor

O ülkeden bin 200 turist tahliye ediliyor
Yeni Zelanda'da hafta sonu meydana gelen ve 2 kişinin ölümüne neden olan 7,8 büyüklüğündeki depremin ardından Kaikoura kasabasında mahsur kalan turistler tahliye ediliyor.


Hava Kuvvetleri Komutanı Darryn Webb, Yeni Zelanda Televizyonu'na  yaptığı açıklamada, "Kaikoura’ya ne kadar uçuş yapabilirsek yapmaya çalışacağız.  Turistleri ve yöre sakinlerini ülkenin güney bölgelerine taşıyacağız."  ifadelerini kullandı. 
 
Yeni Zelanda Sivil Savunma yetkilileri de depremin merkez üssü Güney  Adası’ndaki Kaikoura kasabasında mahsur kalan yaklaşık bin 200 turist ve bölge  sakininin tahliyesine başladıklarını belirtti.
 
Ancak bölgede etkili olan şiddetli rüzgar ve yağmur, tahliye  çalışmalarını olumsuz etkiliyor.
 
Sivil Savunma Bakanı Gerry Brownlee, Kaikoura’ya içme suyu ve yiyecek  götürmenin öncelikleri arasında bulunduğunu fakat yolları açmanın zaman alacağını  söyledi.
 
Yaklaşık 2 bin nüfusa sahip Kaikoura'yı ziyaret eden bin 200 turist,  demir ve kara yollarının depremden hasar görmesi nedeniyle kasabada mahsur  kalmıştı.
 
Yeni Zelanda’da pazar günü Sabah erken saatlerde meydana gelen 7,8  büyüklüğündeki depremde 2 kişi hayatını kaybetmiş, 20’den fazla kişi  yaralanmıştı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.