Başbakan Yıldırım'dan yeni anayasa açıklaması

Başbakan Yıldırım'dan yeni anayasa açıklaması
MHP lideri Bahçeli, yeni anayasa metninde 'cumhurbaşkanı' ifadesini gördüğünü söylemişti. Başbakan da yeni anayasa ile mevcut yönetim sisteminin uyumlu hale getirileceğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, anayasa üzerindeki çalışmaların, mevcut yönetim sistemi ile anayasayı uyumlu hale getirmek olduğunu ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye İhracat Meclisi tarafından düzenlenen zirvede yaptığı konuşmada, yeni anayasaya da değindi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli, anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak, 'Metinde cumhurbaşkanı ifadesi geçiyor' şeklinde açıklama yapmıştı. Bu açıklamanın ardından Başbakan Yıldırım da, değişikliğin sınırlı olduğunu ve mevcut yönetim sistemiyle anayasayı uyumlu hale getirmek istediklerini ifade etti.

'REFERANDUMA GÖTÜRECEĞİZ'

Yıldırım, şunları söyledi:

''Şimdi yapacağımız iş bu hükümet sistemini mevcut Anayasa'yla uyumlu hale getirmek ve böylece bu alandaki enerji kaybına da son vermek. Bu da belli. Bu çok kapsamlı bir değişiklik olmayacak, sınırlı bir değişiklik yapacağız ve en kısa sürede de referanduma, milletin önüne götüreceğiz.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.