Fikri Işık: Bedeli ağır olur

Fikri Işık: Bedeli ağır olur
Savunma Bakanı Işık, PYD'nin El Bab'a saldıracağına dair iddialarla ilgili açıklama yaptı. Işık, daha önceki denemelerini hatırlatarak sert bir karşılık verdi.

Milli Savunma Bakanlığı terör örgütü  PKK/PYD'nin muhaliflerin eline geçmesi durumunda El Bab'a saldıracağına yönelik iddialara dair açıklama yaptı.

PYD’nin kesinlikle El Bab’a yaklaşmalarını istemediklerini ve kantonları birleştirme hayallerinden vazgeçilmemesi durumunda bedelinin ağır olacağını söyleyen Işık, şu şekilde konuştu:
 
"Fırat Kalkanı Harekatı büyük bir başarıyla sürdürülüyor. Bu noktada  Özgür Suriye Ordusu'nun öncülüğünde Türk özel kuvvetlerinin desteğinde bu harekat  yürüyor. Şu anda planlandığı gibi başarıyla sürüyor. Daha fazla detay vermek  durumunda değiliz.

'DAHA ÖNCEKİ DENEMEDE HERKES GÖRDÜ'

Ama El Bab noktasında Türkiye'nin hassasiyeti herkesin de  malumu. Bu noktadaki PYD'nin tehdidini ciddiye almamız hiçbir şekilde mümkün değil. Orada PYD'nin kesinlikle El Bab'a yaklaşmasını istemiyoruz. Kantonları  birleştirme hayalinden vazgeçmemeleri durumunda bunun bedelini ağır olarak ödeyecekler. Daha önce bir denemelerinde nasıl bir karşılık aldıklarını herkes gördü. Bu noktada Türkiye'nin kararlılığı sürüyor.

'HEDEFLENEN NOKTAYA KADAR DEVAM'

Bu harekat planlandığı gibi  sürdürülüyor, bundan sonra da planlanan şekilde icra edilmeye devam edecek. Büyük  bir başarı, önemli gelişmeler var. İnşaallah, harekat hedeflendiği noktaya kadar sürdürülecek."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.