Çipras-Obama görüşmesinde Türkiye vurgusu

Çipras-Obama görüşmesinde Türkiye vurgusu
Yunanistan Başbakanı Çipras, ABD Başkanı Obama ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında yaptığı açıklamada Türkiye'nin bölge için kritik role sahip olduğuna dikkati çekti.

Yunanistan Başbakanı Çipras, ABD Başkanı Obama ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında yaptığı açıklamada Türkiye'nin bölge için kritik role sahip olduğuna dikkati çekerek, Türkiye ile diyalog ve iş birliğinden yana olduğunu söyledi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'ya düzenlediği iki günlük ziyaret kapsamında Başbakan Aleksis Çipras ile görüşen ABD Başkanı Barack Obama, ortak basın toplantısında konuştu.

Obama ile olan görüşmede Yunanistan'ın ekonomik sorunu ve bölgesel meselelerin yanısıra Türk-Yunan ilişkileri ve Kıbrıs sorununun da ele alındığını belirten Çipras, “Türkiye'nin bölge için kritik rolü bulunan bir ülke olduğunu” söyledi.

Türkiye vurgusu

Çipras, Obama'ya Türkiye ile diyalog ve iş birliğinden yana olduğunu belirttiğini ifade ederek, “(Türkiye) Bölgemiz için kritik rolü bulunan bir ülke. Bu önemli ilişkiler sadece karşılıklı saygı ve savaş tehdidi olmadan ve egemenlik hakları inkar edilmeden mümkün olabilir. Başkan Obama ile tabii ki Kıbrıs sorununu da görüştük. BM kararları ve Kıbrıs'ın AB üyesi bir ülke olma özellikleri temelinde bir çözümden yana olduğumu dile getirdim. Bu çerçevede Ada'da sürdürülen kritik ve önemli müzakereleri desteklediğimizi belirttim." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.