Usta: Trabzonsporlulardan yegane ricamız...

Usta: Trabzonsporlulardan yegane ricamız...
Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Trabzonspor'un dergisine konuştu.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, "Trabzonsporlulardan yegane ricamız bu eleştirilerin yapıcı olması şeklindedir. Ağır hakaretler, yıkıcı eleştiriler yalnızca bireysel olarak biz yöneticileri yıpratmaz, en büyük zararı yine kulübümüze ve camiamıza verir." ifadesini kullandı.

Usta, Trabzonspor'un dergisinde yer alan röportajında, takımın bu sezon inişli çıkışlı bir grafik sergilediğini belirtti.

"Sahadaki futbol birçoğunuzu memnun etmiyor, doğrudur" sözlerini kullanan Usta, "Elbette bizlerin de bu kötü sonuçları kabul etmesi mümkün değil ama zamanla sabırla her şeyin düzeleceğine olan inancımız tamdır." diye görüş bildirdi.

"Kalıcı olan yalnız ve yalnız Trabzonspor'dur"

Usta, bulundukları makamın geçici olduğunu bildiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz buraya, bulunduğumuz makamın geçici olduğunun bilinci ile geldik. Kalıcı olan yalnız ve yalnız Trabzonspor'dur. Her başkan, her yönetim gibi bizler de emanetçiyiz ama maalesef geçmişin hataları, yanlışları bugün önümüzde çok büyük birer engel teşkil ediyor. Bir yandan söz konusu hataların telafisi ile uğraşıyor, diğer yandan ise yeni bir yapılanma anlayışı içinde kulübümüz için ekonomik, sportif ve kurumsal anlamda katma değer üretmeye çalışıyoruz."

Bu süreçte birtakım hataların yapılabileceğini bildiren Usta, "Bu süreçte birtakım hatalar yapılıyor olabilir. Bu anlamda bana ve diğer yönetici arkadaşlarıma eleştiriler olabilir, normaldir. Trabzonsporlulardan yegane ricamız bu eleştirilerin yapıcı olması şeklindedir. Ağır hakaretler, yıkıcı eleştiriler yalnızca bireysel olarak biz yöneticileri yıpratmaz, en büyük zararı yine kulübümüze ve camiamıza verir." ifadelerini kullandı.

"İstikrar sadece saha sonuçlarıyla ilgili değildir"

Usta, şöyle devam etti:

"Bugün içinde bulunduğumuz durum itibarıyla üzülerek ifade etmeliyim ki sportif başarısızlıklar bizim büyük yürüyüşümüzün önünde 'yeniden doğuş' çabamızın önünde büyük birer engel yaratıyor. Sezon başından itibaren bazı aksaklıkların yaşanmasını öngörüyor olsak da kısa zamanda toparlanacağımıza dair umudumuzu hiç kaybetmedik. Yeni bir takımız ve bunun dışında da birçok sıkıntıyla boğuşuyoruz. Geçmişte hocaları, futbolcuları ve yönetimleri gönderdik de ne oldu? Daha da kötüye gidildi. Tarih Trabzonspor'un başarısının 'süreklilik' ve 'istikrar'dan geçtiğini defalarca gösterdi. Bu istikrarı yakalamak için ise sabır ve dayanışma gerekiyor."

İstikrarın sadece saha sonuçlarıyla ilgili olmadığına işaret eden Usta, "Trabzonspor'umuzun borcu beş yılda yaklaşık 600 milyon liraya ulaştı. Yılda 60 milyon liraya yakın faiz ödemek zorundayız. Ekonomisi iyi olmayan hiçbir işletme ayakta duramaz. Trabzonspor'umuz da bir şirket. Her şeyini parayla döndürüyor. Bu anlamda bizler de iktisadi aklın ön plana çıktığı bir yönetim modelini hayata geçirmek durumundayız." değerlendirmesinde bulundu.

"Akyazı bizim için yepyeni bir başlangıç olacak"

Usta, Akyazı Stadının açılışına sayılı günler kaldığına dikkati çekerek, "Akyazı bizim için yepyeni bir başlangıç olacak ve yeniden doğuşumuzun milatlarından biri haline gelecek. Kulübümüz tarihsel bir dönemeçtedir. Haliyle bu tarihsel dönemeçler, bir spor kulübünün yeniden var olma çabasında en zor günleridir." görüşünü paylaştı.

"Unutmayın ki engeller ne kadar yüksek olursa olsun, gökyüzü ondan daha yüksektir" ifadesini kullanan Usta, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bu zor günler hep vefalı insanlar sayesinde aşılmıştır. Biz de yeni stadımız, yepyeni vizyonumuz, coşkun ve fedakar taraftarımız ile başarıya ulaşacağımızdan kuşku duymuyoruz. Her anlamda yeniden yapılanmanın zorluğu olsa da şunu bilmenizi isterim ki vazgeçersek hepimiz kaybederiz. O yüzden inançla ve sabırla yolumuza devam etmeliyiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.