HDP 'Halk Toplantıları'na hazırlanıyor

HDP 'Halk Toplantıları'na hazırlanıyor
HDP, 10 milletvekilinin tutuklanması ardından TBMM'deki çalışmalarını durdurma ve tabanıyla toplantılar yapma kararı aldı.

HDP, eş genel başkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasının ardından, önümüzdeki dönemde çalışmalarını nasıl sürdüreceğini belirlemek amacıyla, 50'ye yakın ilde "Halk toplantısı" yapacak.

HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu bazı HDP milletvekillerinin tutuklanmasının ardından, geçtiğimiz günlerde MYK toplantısını yapan HDP yönetimi bundan sonraki sürece ilişkin yol haritasını belirledi.

MYK toplantısında alınan kararlar yarın gerçekleştirilecek olağanüstü Parti Meclisi toplantısında gündeme getirilecek.

HDP, 21 Kasım tarihinden itibaren ilk etapta, Kars, Adana, Gaziantep gibi illerin de bulunduğu 24 ilde, "Halk toplantısı" gerçekleştirecek. Aynı toplantıların devamı ise 26 Kasım tarihinde başlayacak ve bu kapsamda 24 ilde daha toplantı yapılacak. Bazı ilçelerin de dahil edilmesi ile toplantı yapılacak merkez sayısının artması bekleniyor.
"Halk Toplantıları"na il ve ilçe teşkilatlarının yanı sıra milletvekilleri ve MYK üyeleri de katılacak. Bu toplantıların dışında bazı merkezlerde ev ve esnaf ziyaretleri de planlanıyor.

"OHAL VE ANAYASA KONUSUNDAKİ TUTUMU TARTIŞACAĞIZ"

Konuya ilişkin AA muhabirine bilgi veren HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, STK'larla da görüşeceklerini ve Aralık ayının ortalarına doğru temasların ilk etabını bitirmeyi planladıklarını bildirdi.
Bilgen, "Bu toplantılarda, sadece Mecliste kalıp kalmamanın tartışmasını yapmayacağız. Halkla beraber bundan sonraki süreci nasıl birlikte yürüteceğimizi tartışacağız. Dolayısıyla, OHAL ve anayasa konusuyla ilgili tutumumuzu ve çalışmalarımızın planlanmasını da tartışacağız." diye konuştu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum