İsrail gazetesi ezanla alay etti!

İsrail gazetesi ezanla alay etti!
İsrail'de "gürültü kirliliği yaptığı" iddiasıyla ülke sınırları içerisinde camilerde hoparlörle ezan okunmasının yasaklanması kararı İsrail gazetesini sevindirdi.

Siyonist İsrail'de "gürültü kirliliği'' yaptığı iddiasıyla ülke sınırları içerisinde camilerde hoparlörle ezan okunmasının yasaklanmasını öngören yasa tasarısının Yasama İşleri Bakanlık Komisyonu'nda onaylanarak meclise sevk edilmesinden sonra İsrail gazetesi ''Heyyum İsrail'' Müslümanların şiarı olan ezanla alay edercesine bir karikatür yayınladı.
 
Sözkonusu karikatürde minarenin hoparlörlerini çalan hırsıza bağıran müezzin, "Ben şimdi insanları namaza nasıl çağırayım?" diye sitem ederken gösteriliyor. Karikatürdeki hırsız ise müezzine cevaben "Herkesin yaptığı gibi Whatsapp'ta bir grup kur oradan ezan oku!" diyor.

karikatur.jpg
  
Açık bir şekilde ezanı şerifle alay eden gazete, "gürültü kirliliği'' yaptığı gerekçesiyle ezanların yasaklanmasına destek oldu.
 

EZAN YASAĞINA BÜYÜK TEPKİ

İsrail'de "gürültü kirliliğine neden olduğu" iddiasıyla camilerden hoparlörle ezan okunmasının yasaklanmasını öngören yasa tasarısına dünya kamuoyundan büyük tepki gelmişti. Tasarının yasama komisyonunda onaylanarak İsrail meclisine sevk edilmesinin ardından İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan (İİT) yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) ile uluslararası topluma, İsrail'in İslam'ın kutsallarına yönelik tekrarladığı tehlikeli ihlallerine son vermeleri çağrısında bulunulmuştu.
 
Ürdün Vakıflar, Kutsallar ve İslami İşler Bakanlığı da söz konusu kararın "hükümsüz" olduğunu belirtti.
 
Filistin ile diasporadakiler olmak üzere tüm Filistinlileri temsil eden Ürdün merkezli "Filistin Ulusal Konseyi" de İsrail'in "ezan yasağı" kararını kınayarak, herkes için bir felakete dönüşecek "din savaşı" çıkabileceği uyarısında bulundu. Konseyden yapılan açıklamada, "Bu karar, hoşgörü ve dinlerin şehri Kudüs'te camilerin ezan sesleri ve kilise çanları arasında yüzyıllardır yaşayan Filistinlilerin örfünü ve haklarını çiğnemek, dünyadaki Müslümanların duygularını incitmek ve ibadet özürlüğünün apaçık bir ihlalidir" denildi.
 
İSRAİLLİ VEKİL PARLAMENTODA EZAN OKUDU

İsrail Parlamentosu'ndaki (Knesset) Arap asıllı İsrailli Milletvekili Ahmed Tiybi, İsrail'in "gürültü kirliliğine neden olduğu" iddiasıyla hoparlörle ezan okunmasını yasaklama planını protesto etmek için genel kurulda ezan okumuştu.

MİLLİGAZETE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.