Türkiye Piri'ye bir kez daha kapıyı kapattı

Türkiye Piri'ye bir kez daha kapıyı kapattı
Geçtiğimiz Ağustos ayında Avrupa Parlamentosu'ndan Türkiye'yi ziyaret eden heyetten, Adalet Bakanı Bozdağ'ın talebiyle AP Türkiye raportörü Kati Piri çıkarılmıştı.

Avrupa Parlamentosu'ndan bir heyetin çarşamba günü Türkiye'ye yapacağı ziyaret, Ankara'nın Türkiye raportörü Kati Piri'nin heyette olmasına karşı çıkması üzerine iptal edildi.

Avrupa Parlamentosu'nun 24 Ağustos'ta Türkiye'ye yaptığı ziyaret heyetinde yer alan Kati Piri, o zaman da Adalet Bakanlığı'nın kapısından girememişti. Bakan Bozdağ'ın Piri'nin taraflı bir şekilde rapor yazdığını söylemesi ve heyette istemediğini söylemesi üzerine Piri, heyetten çıkarılmıştı.
 

Türkiye'nin kabul etmediği Kati Piri, Dışişleri Bakanlığı'nın "AB, Türk halkı nezdinde itibarını ve inandırıcılığını kaybetmiştir" açıklamasına karşılık, "Vereceğimiz en iyi cevap, Türkiye ile müzakerelerin dondurulması olacak" cevabını vermişti.

23 Kasım çarşamba günü yapılması planlanan ziyaret, Türkiye'deki son gelişmeler üzerine Başbakan Binali Yıldırım ile Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz arasında geçtiğimiz günlerde gerçekleşen bir telefon görüşmesinde planlanmıştı.

Başbakan Binali Yıldırım ile Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz 5 Kasım'da bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Yıldırım, Schulz'la yaptığı görüşmede "Terör şebekelerine destek verenlerin, her kim olursa olsun, yargı sürecinden bağışık olmalarının hiçbir hukuk devletinde mümkün olmadığını, bu bağlamda bağımsız mahkemelerce alınacak kararlara herkesin saygı duyması gerektiğini" ifadelerini kullanmıştı.

Yenişafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.