Münbiç'te PYD/YPG yokmuş!

Münbiç'te PYD/YPG yokmuş!
DEAŞ Karşıtı Koalisyonun sözcülerinden Albay John Dorrian, Münbiç'te terör örgütü PYD/YPG unsurlarının bulunmadığını açıkladı.

DEAŞ Karşıtı Koalisyonun sözcülerinden Albay John Dorrian önce Münbiç'te terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG unsurlarının bulunmadığını açıkladı, daha sonra "Bugün çekiliyorlardı" ifadesini kullandı.

Dorrian, Bağdat'tan video konferans yoluyla bağlandığı toplantıda Pentagon'daki basın mensuplarının Suriye'deki son gelişmelere ilişkin sorularını cevapladı.

Albay Dorrian, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG unsurlarının Münbiç'ten ayrılıp ayrılmadığına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dorrian, önce "Münbiç'te hiç YPG unsuru bulunmadığını mı söylüyorsunuz?" sorusuna "Bu doğru." cevabını verdi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'ün, Twitter hesabından yaptığı "PYD/PKK militanları yerel unsurlara verdiği eğitimi tamamlayınca ilçeden ayrılacak" açıklamasının hatırlatılması üzerine Dorrian, "Özel Temsilci McGurk'ün söylediklerini onaylıyorum." dedi.

Dorrian, açıklamasının tam olarak anlaşılmadığı ve şu an Münbiç'te hiç YPG unsurunun kalıp kalmadığını sorusuna, "Kaldığına inanmıyorum. Benim anladığım onlar bugün çekiliyorlardı." cevabını verdi.

Obama'nın DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi McGurk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada PYD/PKK'nın silahlı kanadı YPG tarafından yerel unsurlara "eğitim" verildiğini ve bu sürecin tamamlanmasıyla tüm YPG unsurlarının ilçeyi terk edeceğini belirtmişti.

PYD/PKK'NIN BULUNMADIĞINI İDDİA ETMİŞLERDİ

Öte yandan ABD yönetimi daha önce yaptığı açıklamalarda ve Türkiye’ye bildirimlerinde, Münbiç’teki PYD/PKK unsurlarının ilçeden ayrılıp Fırat Nehri’nin doğusuna geçtiğini iddia etmişti. Buna karşın Türk istihbarat birimleri Münbiç’teki örgüt varlığının devam ettiğini raporlamıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, 7 Eylül ve 27 Eylül'de yaptığı, Bakanlığın internet sitesinde de yer alan açıklamada, örgütün kendilerine verdiği sözü tutarak Fırat Nehri'nin doğusuna çekildiğini ifade etmişti.

"Henüz El Bab'ı almadılar, ama buna çok yakınlar"

Albay Dorrian, Türkiye'nin desteğiyle Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO) Suriye'nin El Bab kentine yönelik düzenlenen harekata ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

ÖSO'nun El Bab'ı DEAŞ'tan almasına çok az zaman kaldığına inandığını kaydeden Dorrian, "Henüz El Bab'ın içinde doğru hareket edip kenti almadılar, ama buna çok yakınlar." şeklinde konuştu.

Dorrian, DEAŞ Karşıtı Koalisyonun El Bab'daki operasyonların bir parçası olmadığını ve muhaliflere o bölgede hava desteği sağlamadıklarını belirtti.

El Bab operasyonunun Rakka operasyonuna herhangi bir "zarar" vermediğini vurgulayan Dorrian, Türkiye ile koalisyon arasında Rakka özelinde nasıl bir iş birliği olabileceğine yönelik diplomatik görüşmelerin ise devam ettiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.