Müslüman olan kadının ilk sorusu bu oldu

Müslüman olan kadının ilk sorusu bu oldu
Brezilyalı Nunes Do Nascımento Ana, Kayseri Müftülüğü’nde düzenlenen tören ile Müslüman oldu. 'Dilara' adını alan Nascimento Ana, Kayseri Müftüsü Şahin Güven’e "Makyaj yapabilir miyim?" diye sordu.

 

Kayseri’de Süleyman Tamer, internet üzerinden tanıştığı Brezilyalı 48 yaşındaki Nunes Do Nascımento Ana ile evlenme kararı aldı. Tamer ile yaşamını birleştiren Nascımento Ana, daha sonra Müslüman olmak için Kayseri Müftülüğü’ne başvurdu. Bunun üzerine Müftülük’te, Nunes Do Nascımento Ana için ihtida töreni düzenlendi.

Kayseri Müftüsü Şahin Güven, son 1 yıl içinde 6 kişinin Müslüman olmak için kendilerine başvurduğunu söyledi. Müftüsü Güven, tercüman aracılığıyla Nascımento Ana’ya İslam dininin temel esasları hakkında da bilgi verdi. Müftü Güven’in yaptığı açıklamanın ardından Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan ihtida töreninde Kelime-i Şahadet getiren Brezilyalı Nascımento Ana, Müslüman oldu ve adını da 'Dilara' olarak değiştirdi.

"MAKYAJ YAPABİLİR MİYİM?"

Müftü Güven, Müslüman olan Nascımento Ana’ya, kendi kızının isminin de Dilara olduğunu belirtti ve hayırlı olması temennisinde bulundu. Müftü Güven daha sonra, Ana’ya İslam diniyle ilgili kendisine sorusunun olup olmadığını da sordu. Bunun üzerine Ana, Müftü Güven'e "Bundan sonra makyaj yapabilir miyim?" sorusunu yönelti. Müftü Güven, bu soruya şu yanıtı verdi:

musluman-olan-kadinin-ilk-sorusu-bu-oldu-58295-3g.jpg

"Müslümanlıkta namaz kılmak diye bir şey var. Namaz kılmamız için de abdest almamız gerekiyor. Eğer abdest alacağımız yerlerde vücudumuzun ıslanmasına engel olan bir şey varsa, onları temizlemeliyiz. Onun dışında yani namazın, namaz saatleri haricinde eşine karşı süslenmesinde ve kendisinde bakmasında, bakımlı olmasında herhangi bir sakınca yok."

İhtida töreni sonrasında Müftü Güven, İhtida Belgesi'ni imzalayarak 'Dilara’ya verdi. Müftü Güven, Dilara’yı Kuranı Kerim öğrenmesi için Müftülük kurslarına da davet etti.