Topbaş'ı terleten damat sorusu

Topbaş'ı terleten damat sorusu
Kadir Topbaş'a, İBB'nin 2017 bütçesinin görüşüldüğü Meclis toplantısında bir kez daha damat soru yöneltildi. Topbaş, CHP'yi bu tür çıkışlarla yargıyı etkilemeye çalışmakla suçladı.

 

İBB Başkanı Kadir Topbaş, İBB'nin 2017 bütçe görüşmelerinde CHP'li üye Tarık Balyalı'nın, damadıyla ilgili sorduğu soruya cevap vermedi. Konunun temcit pilavı gibi sürekli gündeme getirildiğini ifade eden Topbaş, ailesiyle ilgili yargı sürecinin devam ettiğini ve bu konuda konuşmayacağını söyledi.

İBB 2017 bütçe görüşmelerinde CHP grubu bir kez daha Kadir Topbaş'ın damadına rant sağladığı iddialarıyla, damadına ilişkin FETÖ soruşturmasını gündeme getirdi. 

"TOPBAŞ İDDİALARI YALANLAMADI, CEVAP VERSİN"

CHP Grubu adına söz alan Tarık Balyalı, Kadir Topbaş'ın damadının inşaatlarına fazladan imar hakkı verdiğini iddia ederek, kendisinin de şirketleri aracılığıyla bu ranttan payını alacağını öne sürdü. Balyalı, İBB toplantısında şunları söyledi:

"Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’ın FETÖ terör örgütüne üye olmaktan tutuklanan damadına sağladığı inşaat rantı ve oradan şirketi aracılığıyla aldığı 5 tane gayrimenkul bu mecliste konuşuldu, soru önergesi verildi, basında yer aldı ancak Sayın Başkan bu iddialara yalan bile demedi, tek kelime etmedi. Biz en azından bugün kendisinden iddialara yanıt vermesini, yalansa yalanlamasını istiyoruz."

"BURADA BUNU DİLE GETİREN NE KAZANACAK"

Bütçe oylamasının ardından teşekkür etmek üzere kürsüye yeniden çıkan Topbaş, kendisi ve ailesine yönelik eleştirilere yanıt verdi. Topbaş, şöyle konuştu:

"Defalarca söylendiği, basına yansıdığı halde, halen -eski tabirle ’temcit pilavı’ gibi- siyaset ürettiğini zannetmek farklı bir şey. Cevap verilmez bile. Ben yakınlarımla ilgili konu geldiğinde açık ve net olarak Hz.Muhammed’in "Hırsızlık yapan, kızım Hz.Fatıma da olsa, yine elini keserim’ dediğini ifade ettim. Diğer iddialarla ilgili cevaplar medyada yer tuttu. Burada bunu dile getiren ne kazanacak."

"BURADA KONUŞARAK YARGIYI ETKİLEMEK Mİ İSTİYORSUNUZ’ DİYE SORARLAR"

"Benim ailemle ilgili yargı süreci devam ediyor. Yargıya intikal etmiş konularda hassasiyet gösterip, bağımsız yargıya saygı göstermek lazım. ’Burada konuşarak yargıyı etkilemek mi istiyorsunuz’ diye sorarlar insana. Yargı mı etkilensin" dedi. Topbaş sözlerini "Gururla mutlulukla söyleyeceğim: Rabbim bana bu ülkeye, bu şehre hizmete fırsat verdi. Ve ben adeta bir ibaret gibi gördüğüm bu işi onurla yapmaktayım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.