Uyuşturucuya karşı vatandaşlar sokaklara döküldü!

Uyuşturucuya karşı vatandaşlar sokaklara döküldü!
İstanbul’da uyuşturucu satıcılarının çocuklarını zehirlemesine karşı çıkan Yeni Çamlıca Mahallesi sakinleri, sokak nöbetlerine başladı.

İstanbul'da düzenledikleri yürüyüş ve toplantılarla çocuklarının uyuşturucu batağına düşmesini engellemek isteyen mahalle sakinlerinin başına gelmeyen kalmadı. Mafya tarafından hazırlanan infaz listelerinde adı bulunan, dövülerek tehdit edilen, evleri basılan mahalle sakinleri, verdikleri mücadeleyi, yaşadıkları zorlukları gazetemize anlattılar.
 
 "BİTMESİNİ İSTİYORUZ"

Uyuşturucu satıcılarına savaş açan mahalle halkı çareyi, sokak nöbetlerinde buldu. Mahallede 6 yıldır uyuşturucu ticaretinin olduğunu ama bu ticaret son zamanlarda ulu orta yapılmaya başlandığını belirten Yeni Çamlıca Mahalle Muhtarı Fazıl Sarısoy, “Bu çete artık can yakmaya başladı. Bu grupların uyuşturucu sattıkları yerlerden, kullandıkları ve yaşadıkları yerlere kadar her şeyleri ortada. Bu zamana kadar önlem alınmadığı için bu sıkıntıları yaşıyoruz. Bu tip grupların husumetleri çok oluyor. Ağustos ayında çatışma ortasında kalan 10 yaşında bir çocuk vuruldu ve hayatını kaybetti. Geçtiğimiz günlerde polis uyuşturucu içen birini kovalarken vatandaşlardan biri satanın yerini söylüyor ve uyuşturucu çetesi tarafından evi basılıyor. Sonrasında bu sokak hareketi başladı” diyerek halkın sabrının bittiğini söyledi. 
 
Mahalle gençlerinin yüzde 30’unun uyuşturucu kullandığını belirten Fazıl Sarısoy, “Türkiye genelindeki istatistiklere göre yaş 10-11’e kadar düşmüş durumda. Okul çevrelerinde çok ciddi ticaret var. Ceza olmadığı için açıkça her yerde içiyorlar. Satana olduğu gibi kullanana da ceza olmalı. Çünkü başlayan kişi para yetiştiremediği zaman bedelsiz olarak yani uyuşturucu karşılığında bu pisliği satmaya da başlıyor. Bu olayların bir an evvel bitmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.
 

VATANDAŞA KARŞI İNFAZ LİSTESİ OLUŞTURMUŞLAR
 

İki polisi vuran çete üyesi Cüneyt isimli şahsın hâlâ yakalanmadığını belirten mahalle sakinleri ise  “Bizim için infaz listesi oluşturmuşlar. Okuldan çıkan çocukları parka götürüp parkta uyuşturucuya başlatıyorlar. Her gün olay, her gün çatışma. Artık kanunların genişlemesi lazım. Uyuşturucu PKK’dan daha beter. Uyuşturucu olmasa PKK, çocukları nasıl dağa çıkarır nasıl bomba yapardı? Uyuşturucuyla mücadeleyi bırakmayacağız. Resim ortada. Yorgunuz ve artık oh demek istiyoruz. Devletimiz yanımızda istiyoruz” diyerek yetkilileri göreve çağırdılar.
 

ŞİKÂYET ETTİ, EVİ BASILDI
 

Uyuşturucu satıcılarını şikâyet ettiği için evi basılan mahalle sakinlerinden A.D, “Yıllardır sokağımızda satış var. Polisin birini kovaladığını gören kız kardeşim polise sessizce satıcının evini söylemiş ve polis satıcının evine gitmiş. Sonrasında komşularımız polis ve satıcının 5 dakika kadar sohbet ettiğini, polis gittikten sonra satıcının ve ailesinin sopalarla çıktığını söylüyorlar. Sonrasında evimizi bastılar ve çocukları ve kız kardeşimi darp ettiler” diyerek yaşanan olaylardan sonra evden zor çıktıklarını, hâlâ tehdit edildiklerini söyledi. Çete liderinin “Ana” lakaplı bir kadın olduğunu söyleyen A.D., çetenin evlerinde bazen 50-60 kişi olduğunu evlerin pansiyon gibi kullanıldığına dikkat çekti.
 

CEZALAR CAYDIRICI OLMALI
 

10 gündür halkla beraber olup uyuşturucuya karşı duran Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz da “Uyuşturucu, Ataşehir’in olduğu gibi tüm Türkiye’nin sorunu. Ama bu Yeni Çamlıca’daki olay kıvılcım olarak ortaya çıktı ve Türkiye’nin gündemine oturdu. Aslında sorun da çözüm de belli. Bizler kalıcı çözümler istiyoruz. Bu çözümlerin alınacağı yer de Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir (TBMM). Çocukları zehirleyen ve bu zehri ülkeye sokanlara karşı yaptırımlar olmalı, cezalar caydırıcı olmalı” diyerek cezaların ağırlaşmasının gerekliliğini vurguladı. Güvenlik zafiyetine dikkat çeken Boz, “Birçok aile bu konudan mağdur fakat dile getiremiyorlar. Mahalledekiler birçok şey bilirken şikâyet edemiyorlar, çünkü güvenlik korkuları var. Bizler bu zaman dilimi içerisinde bunlara müşahede ettik” dedi. Saadet Partisi Ataşehir İlçe Sekretarya Başkanı İlhan Kul da çözüm ve çarenin Milli Görüş olduğunu söyledi.
 

SABRIMIZ TÜKENDİ
 

Gazetemize konuşan Yeni Çamlıca Mahalle Muhtarı Fazıl Sarısoy, “Bu çetenin uyuşturucu sattıkları yerlerden, kullandıkları ve yaşadıkları yerlere kadar her şeyleri ortada. Ağustos ayında çatışma ortasında kalan 10 yaşında bir çocuk vuruldu ve hayatını kaybetti. Geçtiğimiz günlerde polis uyuşturucu içen birini kovalarken vatandaşlardan biri satıcının yerini söylüyor, bu vatandaş daha sonra uyuşturucu çetesi tarafından darp edildi. Artık sabrımız tükendi” dedi.

Millî Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.