F-4'lerin yerine F-35'ler geliyor!

F-4'lerin yerine F-35'ler geliyor!
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, son Savunma Sanayi İcra Komitesi'nde 16 uçak için yetki verildiğini F-4'lerin yerine F-35'lerin devreye gireceğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işıkgazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Işık deniz, kara ve hava harp okullarına ne kadar öğrenci alınacağını açıkladı.

İşte o konuşmadan satır başları

"Dış kaynaktan alım işlemlerini başlattık. Duyuruya çıktık, 2 Aralık'a kadar başvuru süresi var. 1122 subay alımı, 3042 astsubay alımı yapacağız. Kara Kuvvetleri için KPSS'den 50, Deniz için ise 60 sınırı belirledik.Öğrenci olarak da, kara ve deniz harp okullarına alacağız. Hava için müracatlar başlamıştı pilot yetiştirmek için. Kara ve deniz harp okullarına alınacak 3491 öğrenci için başvuru süreci başlatılıyor. Ayrıca 1811 de astsubay yüksek okuluna öğrenci alınacak. Diğer uzman erbaş ve erlerin de alım süreçleri devam ediyor. Toplam olarak 30 bin 150 gibi bir rakam için duyuruya çıktık.

F-4'LERİN YERİNE F-35'LER KULLANILACAK

F-35'in Türkiye üretici dokuz ülkesinden bir tanesi. Bazı parçalarını biz Türkiye'de üretiyoruz. Şu ana kadar sipariş verdiğimiz uçak sayısı 6 adet. Diğer bir 6 uçak siparişi için yetki alınmıştır. Son Savunma Sanayi İcra Komitesi'nde 16 uçak için yetki verildi. F-4'lerin yerine F-35'ler devreye girecektir.

RUSYA'NIN TEKLİFİNİ GÖZARDI ETMİYORUZ

Rusya'nın teklifini gözardı etmiyoruz. Nihai hedefimiz hava ve füze savunma sistemlerini yerli olarak üretebilmek. Çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.