MHP'den CHP'ye çok sert cevap

MHP'den CHP'ye çok sert cevap
Başkanlık tartışmasında CHP'nin sert suçlamalarına cevap MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan geldi.

Semih Yalçın, milletin CHP’yi demokrasi tersanesine çekip, eski rengine boyayarak müzeye kaldıracağını söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP'nin, mağduriyet küreğiyle adaletin temeline dehliz açmaktan vazgeçmesi gerektiğini belirterek, Türkiye’nin bütünlüğüne ve milletin bekasına kasteden teröristlerin hak ettikleri cezadan kurtulmak için gelecekte bu geçidi kullanmak isteyebileceği uyarısında bulundu.

"CHP DÜMENİ KİLİTLENMİŞ TAKA"

Yalçın, yazılı açıklamasında, yıllardan beri "anamuhalefet limanına demir atmaktan gövdesi çürüyen CHP'nin; bir süredir politikanın dalgalı sularına ağ attığı, tamtakır kalmış ambarını doldurmak üzere açıldığı sularda dümeni kilitlenmiş takalar gibi seyrettiği" benzetmesinde bulundu. 

CHP'nin, kendi kurucu felsefesine dönmesi gerektiğini ifade eden Yalçın, şu değerlendirmeyi yaptı:

CHP SÖZCÜLERİNİN AKLI MHP'NİN DİNAMİKLERİNE ERMEZ

"CHP sözcüleri, kendi bahçesindeki mezbeleyi temizlemeyi unutup başkasının bahçesindeki çerçöpü karıştıranlar misali, MHP’nin iç alemini ilgilendiren konulara burnunu sokmaktadır. Anamuhalefetin Grup Başkan Vekili ile öteki meraklı CHP sözcülerinin aklı, MHP’nin dinamiklerine ermez.

İktidar partisinin anayasa ve yönetim değişikliğiyle ilgili teklifi henüz Meclis'e intikal ettirilmemişken CHP, MHP’nin tutumuyla ilgili faraziye ve senaryolar icat etmektedir. CHP sözcülerinin 'dört başı mamur başkanlık sistemi yutturmaya çalıştığımızı' öne sürmesi, ciddi bir anlayış ve kavrayış kıtlığının işaretidir. Bu sözcülerin sırayla sahne alıp doğmamış çocuğa fistan biçmesi ve niyet okuyuculuğu yapması; elbette politik bilgelikten değil, CHP’nin korkularından kaynaklanmaktadır."

HALKTAN KOPUK PARTİ

Meclis'in herhangi bir konuda irade beyan etmesinin CHP için fobi, halka gidilmesi ihtimalinin de kabus olduğunu savunan Yalçın, "Kuruluşu halka ve onu esas alan bir programa dayanan, adında da halk kelimesi bulunan CHP, Meclis'ten ve milletten kaçan, halktan kopuk bir parti haline gelmiştir." görüşünü savundu.

Yalçın, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyetin kurucusu olan bu parti, rotasız ve hayalet bir takaya dönüşmüştür. Gövdesini bölücülük nemi çürütmektedir.

CHP, saltanat kayığından dem vurup bizi sarayın bir hastalığına yakalanmakla suçlayacağına kendi hazin durumuna hayıflanmalıdır. CHP bazı sözcülerinin yakalandığı tavukkarası hastalığından anlaşılmaktadır ki cumhuriyeti kuran siyaset kartallarının yerini uçamayan kanatlılar almıştır. Anamuhalefet partisi rüzgara karşı boşuna kanat çırpmaktadır. Güdük kanatlılarla uçması, havalanması mümkün değildir.

CHP, mağduriyet küreğiyle adaletin temeline dehliz açmaktan vazgeçmelidir. Türkiye’nin bütünlüğüne ve milletimizin bekasına kasteden teröristlerin hak ettikleri cezadan kurtulmak için gelecekte bu geçidi kullanmak isteyeceğini hesap etmelidir. Şeytanın avukatlığını yapmak yerine ortak aklın, milli iradenin hakimi, toplumsal bir zaruret olan milli mutabakatın savcısı olmalıdır. Gelecekte Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde açılacak ve Türkiye’nin başını ziyadesiyle ağrıtacak davalara dosya gömleği, AB’ye de malzeme üretmekte olduğunu hesaba katmalıdır."

CHP MÜZEYE KALDIRILACAK

Semih Yalçın, milletin CHP’yi "demokrasi tersanesine çekip, eski rengine boyayarak müzeye kaldıracağını" savunarak şunları kaydetti:

"CHP, PKK’nın siyasi temsilcisi konumundaki HDP’nin hamiliğinden vazgeçmeli, FETÖ/PDY’ye zımni payanda olmaktan kaçınmalıdır. CHP, MHP’nin dinamiklerine kafa yoracağına, gövdesini çürüten bölücü akımlardan temizlenmeli ve kuruluş felsefesine geri dönmelidir." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum