Fransa'dan Türkiye'nin AB üyeliği için çağrı!

Fransa'dan Türkiye'nin AB üyeliği için çağrı!
Fransa'da merkez sağ parti Cumhuriyetçiler, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi öncesi Türkiye'nin AB üyeliğinin durdurulması çağrısı yaptı.

 

Fransa'da merkez sağ parti Cumhuriyetçiler, 27 Kasım'da gerçekleştirecekleri ön seçimle cumhurbaşkanı adayını belirleyecek.

Adayların son kez karşı karşıya geldiği televizyon programında konulardan birisi de Türkiye'nin AB üyeliği oldu. Adaylar, Türkiye'nin AB üyeliğinin durdurulması çağrısı yaptı.

"TÜRKİYE'NİN AB'DE YERİ YOK"

Anketlerin ilk sırasında yer alan ve Sarkozy'nin en büyük rakibi  olan Alain Juppe, "Türkiye'nin AB'de yeri yok'' ifadelerini kullandı. 

Kısa zaman önce de bunu hatırlattığını söyleyen Juppe, Türkiye ile AB arasında imzalanan mültecilerle ilgili anlaşmayı eleştirdi. Fransa'nın anlaşmanın dışında bırakıldığını ve bazı kabul edilemez şartların onaylandığını savunan Juppe, bunları, Türklere vize serbestliği ve üyelik perspektifinde verilen yeni taahhütler olarak sıraladı. 

"TÜRKİYE'NİN AB'YE GİRİŞİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Nicolas Sarkozy, Fransa'nın kendisinden önceki Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ve şuan  görevde olan François Hollande'ın Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediğini hatırlatarak kendisinin, cumhurbaşkanlığında Avrupalı liderler arasında Türkiye'nin üyeliğine karşı çıkan tek isim olduğunu söyledi.

Sarkozy, Türkiye ile AB arasındaki 2005'te başlayan tam üyelik görüşmelerin tarihini 1963 olarak yanıtladı.

Eski Cumhurbaşkanı Sarkozy, "Türkiye ile üyelik görüşmeleri ne zaman başladı biliyor musunuz?" Sorusuna "1963'te" cevabını verdi. Nicolas Sarkozy, ''Belki buna bir son vermenin zamanı geldi. AB'nin en büyük ikinci ekonomisi İngiltere birlikten ayrılıyor. Türkiye Euro Bölgesi'ne girmek için görüşmeler yapıyor. Sonrada neden Fransız ve Avrupalılar Brüksel'i anlamıyor diyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.