Binlerce ürüne zam geliyor!

Binlerce ürüne zam geliyor!
Doların Türk Lirası karşında son 1 haftada yüzde 5 değer kazanması, beyaz eşya ve tüketici elektroniği ürünlerine yönelik zammı gündeme getirdi.

Kurdaki artış tahminlerine göre pay bırakan şirketler, doların 3.40 TL’yi aşmasıyla ‘B’ planına geçti. Şirketlerin yöneticileri ‘acil durum’ toplantısı yaparak, fiyatları yeniden belirliyor. Sektör yetkililerinin ortak görüşü ise aralık ayı itibariyle tüketicilere zamlı fiyatların yansıyacağı yönünde. Zam gelecek ilk ürünlerin başında da beyaz eşya ve televizyonlar geliyor. Beyaz eşya üreticileri, kur artışının özellikle iç piyasayı olumsuz etkileneceğini ifade ediyor. Televizyonlarda ise durum daha kritik. Televizyonpanellerinin fiyatlarının yüzde 10 artmasının üzerine kur artışı gelecek zammı da katlıyor. 

Şimdi alım zamanı

Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan: “Bilgisayar başta olmak üzere bilişim ürünlerinin fiyatlarını doların kuruna göre günlük olarak değiştiriyoruz. Televizyonlarda ise dünyadaki panel fiyatlarının artışından dolayı da bir zam söz konusu. Bunun da fiyatlara yansıması çok kısa bir zamanda olacak. Özellikle televizyon almayı düşünen tüketicilerin elini çabuk tutmasında fayda olacaktır.”

İç piyasayı etkileyecek

VESTEL Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan: “Dolardaki hızlı artış gündemimizde olan bir konu. Şu anda üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle iç piyasadaki ürünlerin fiyatları etkilenecek.”

Önce televizyon ve telefonlar
TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan: “Kurdaki artış süreklilik kazanırsa yeni yıla girerken fiyat artışları olabilir. Görüntü sistemleri ve telekomu diğer ürünler de takip eder. Şu anda perakende sektörünün en canlı dönemindeyiz. İş ortaklarımızla bunun gelecek dönemde de tüketiciye minimum yansıması yönünde hareket edeceğiz.”

Olumsuz etkiyi minimuma indirecek

LG Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği ve Beyaz Eşya Satış Direktörü Ergün Altay: “Satışlarımız üzerinden oluşabilecek olumsuz etkiyi ve tüketiciye olan yansımaları minimumda tutmak için oturduk fiyatlandırma çalışması yapıyoruz. Bu tablo sadece Türkiye ile ilgili değil. Dünyada da dolar değerleniyor. Televizyon panellerinin fiyatlarında da ciddi artışlar var. Tüm bunlardan dolayı aralık ayında yeni fiyatlar tüketicilere yansıyacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.