Siyaset birbirlerinin kalesine gol atmak değildir

Siyaset birbirlerinin kalesine gol atmak değildir
Sabah başyazarı Mehmet Barlas, siyasetin varlık sebebinin yaşamı kolaylaştırmak ve insanların mutluluğunu artırmak olduğunu ama siyaseti sadece birbirinin kalesine gol atmak sanan bilinçsiz siyasetçiler yüzünden, yaşamımızın zorluklarla dolduğunu kaydetti

Sabah’ın başyazarı Mehmet Barlas, “Siyasetin varlık sebebi yaşamı kolaylaştırmaktır” başlıklı makalesinde şöyle dedi:

“Siyasetin varlık sebebi yaşamı kolaylaştırmak ve insanların mutluluğunu artırmak değil midir? Ama siyaseti sadece birbirinin kalesine gol atmak sanan bilinçsiz siyasetçiler yüzünden, yaşamımız zorluklarla doluyor. Kant ‘İlim organize bilgi, akıl da organize hayattır’ demiş.”

Çarpık anlayışlar 

Çoğulcu ve özgürlükçü demokrasiyi akılsızlıklarına kurban etmeyi alışkanlık haline getirenlere ve kendilerini seçenlere hizmet yerine şiddet ve nefret sunanlara, artık meydanı bırakmamalıyız. Terbiyesizliği açık sözlülük, akılsızlığı ilkelilik, utanmazlığı medeni ve siyasi cesaret, önyargıları özgür düşünce sananlar, artık meydanı boşaltmalıdırlar.

Büyük yanılgı 

Silahlı kuvvetlere mensup olmak, kişiyi vatanına ve vatandaşına karşı yükümlülüklerle donatır. Gerektiği zaman canını da vermek bu yükümlülükler arasındadır.

Ama bizler "15 Temmuz'da" kendi vatandaşlarının canını alabilen silahlı kuvvetler mensuplarının da olabileceğini görmedik mi?

Terör odakları 

Dini inançlar, insanların uhrevi dünyadaki mutluluklarına ulaşmaları için, bu dünyada ahlaklı, namuslu, sorumlu olmalarının yolunu gösterir. Din adamları, toplumdaki herkesten daha ahlaklı, daha dürüst olmak zorundadırlar.

Ama bizler kendilerini din adamı olarak sunanların terör örgütleri kurduklarını, hizmet yerine şiddet ürettiklerini de gördük.

Yeter artık 

Yıllarca görmezden gelinen "Kürt Realitesi" siyasi reformlarla siyasi temsil imkânına kavuşturulduktan sonra, bu imkânı terörizme yataklık edenlerin nasıl yozlaştırdıklarını da gördük.

Bütün bu akılsızlıkların artık sona ermesini beklemeliyiz. Sürekli aldatılmışlık duygusu içindeki bir toplumun, geleceğine güvenle bakması zordur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.