Cinayeti aydınlatanlara 100 bin dolar ödül verecekler!

Cinayeti aydınlatanlara 100 bin dolar ödül verecekler!
11 yıl önce geldiği Kuşadası’nda kaybolan George Allen Smith’in cinayete kurban gittiğine inanan ABD’deki ailesi, olayın aydınlatılmasına yardımcı olacaklara 100 bin dolar ödül vereceklerini duyurdu

İspanya’nın Barcelona kentinden 27 Haziran 2005 sabahı denize açılan Bahama bayraklı ünlü transatlantik ‘Brillance Seas’, 5 Temmuz 2005’te Kuşadası Limanı’na yanaştı. Temizlik ekipleri bir kamarada kan izleri gördü. Kamarada yolculuk yapan ABD’li çiftten Jennifer Carly Hagel Smith (26), aşırı alkollü ve yarı baygın halde bulundu. Eşi George Allen Smith (27) ise ortadan kayboldu.

KAN İZLERİ BULUNDU

Geminin güvertesi ve filikadan başlayan kan izlerine ulaşıldı. Kamara duvarlarında kan ve tırnak izleri, yerde kan izleri bulundu. Olayın cinayet, cesedin ise suya atılmış olabileceği kanısına varan Türk yetkililer, yine büyük olasılıkla uluslararası sularda meydana geldiği varsayarak Dışişleri Bakanlığı’nı bilgilendirdi. Kayıp gencin eşi Carly Hagel Smith ise ABD Konsolosluğu yetkililerine teslim edildi. FBI’ın devraldığı soruşturmada çiftin 4 erkekle birlikte içki partisine katıldığı ortaya çıktı. Bu kişilerin de ifadelerine başvuruldu. Türk polisinin Kuşadası’nda, FBI’ın ise Amerika’da 11 yıl boyunca sürdürdüğü soruşturmadan sonuç çıkmadı. Kayıp gencin ABD’de yaşayan ailesi, aralarına NBC televizyonunun da bulunduğu Amerikan ve Türk medyasından yardım istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.