Gizli tanıktan flaş Akın Öztürk itirafı

Gizli tanıktan flaş Akın Öztürk itirafı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, örgütte 22 yıldır yer alan bir subayın ifadeleri ortaya çıktı.

Gizli tanık olan örgüt üyesi, örgütte yer alan ve ismini verdiği kişilerden birinin, darbe girişimine ilişkin soruşturmada tutuklanan eski YAŞ üyesi olan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün emir subaylığını yaptığını söyledi.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen subay, "gizli tanık" olarak savcılığa örgüt ve kendisinin örgütün talimatıyla yaptığı eylemlere ilişkin çarpıcı ifadeler verdi. Gizli tanık "Sel" ifadesinde, 22 yıldır örgüt içerisinde bulunduğunu, ilk olarak İstanbul'da ortaokul sıralarında FETÖ ile tanıştığını belirterek, “Cemaatten bir abi ile tanıştım. Bana 'Başarılı bir öğrencisin, seni fen lisesi imtihanlarına çalıştırayım' dedi. Ben de babamın ilgisizliği, alkol alışkanlığı nedenleriyle bu teklifi kabul ettim. Cemaatin evine ders çalışmak için gidip gelmeye başladım. Babam öğrenince çok kızdı ama ben gizli gizli ders çalışmak gitmeye devam ettim.” bilgisini verdi.

'AKIN ÖZTÜRK'ÜN EMİR SUBAYI FETÖ'CÜ'

Gizli tanık Sel, örgütteki “abi” diye tabir edilen kişilerin, 17-25 Aralık olaylarından sonra hangi bazı mağaza-marketlerden alışveriş yapılmaması gerektiği yönünde talimat verdiğini, bu süreçte gizlilik ve daha dikkatli olunması gerektiği yönünde telkinlerde bulunduklarını belirterek, “Ben kurmay bir üst rütbeli askerim. 22 yıldır da bu cemaatin içindeyim. benim şahsi kanaatime göre bu silahlı kalkışma eyleminin benim gibi daha evvelden TSK bünyesine yerleştirilen FETÖ/PDY mensuplarınca planlandığını ve uygulandığını düşünüyorum.” bilgisini verdi. Etkin pişmanlıktan yararlanmak amacıyla birçok itiraflarda bulunan gizli tanık Sel, görev yaptığı tüm illerdeki FETÖ'cü olarak bildiği subay-astsubay ile örgütteki “abi” diye tabirlerin isimlerini savcılığa tek tek vererek, şahısları fotoğraftan da teşhis edebileceğini aktardı. Sel, örgütte yer alan ve ismini verdiği kişilerden birinin FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturmada tutuklanan eski YAŞ üyesi olan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün emir subaylığını yaptığını öne sürdü. 

Gizli tanık Sel, darbe girişimi sonrasında kendisiyle ilgili delilleri nasıl yok ettiğini de şöyle anlattı:

“Darbe girişimi nedeniyle soruşturmalar başlayınca benim de bu faaliyetlerimin tespit edilmesi durumunda ordudan atılabileceğim düşüncesi beni korkuttu. Önce ne yapacağıma karar veremedim. Abiler 'cemaat' üyelerine ve yaptıkları görüşmelere dair kayıt tutarlar. Bu veri tabanı o 'abinin' bilgisayarında kayıtlıdır. Bizim görev yaptığımız birlikler ve görevli kişilere ilişkin tüm bilgiler yer alır. Darbeye karışan kimselerin evlerinde arama yapıldığını basından duydum. Benim de evde bulunan Harp Okulunda kullandığım bilgisayarımda ve bir flash bellekte 'cemaate' ilişkin bilgiler vardı. Bunların aleyhimde delil olarak kullanılabileceğini düşünerek, akıllı cep telefonlarım dahil hepsini kırarak çöpe attım.”

Sel, 22 yıl boyunca içinde bulunduğu FETÖ'de yer alan tüm şüphelilerin isimlerini savcılığa bildirdi. Tanığın ifadesini alan savcılığın, ifade tutanaklarını ve verdiği isimleri ilgili makamlara gönderdiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.